חזרתם הביתה גוועים ברעב מעוד יום ארוך בעבודה - אתם רוצים להיות בריאים, אז ג'אנק פוד זה לא אופציה, ומצד שני גם קצת נמאס לכם לנשנש חסות כמו ארנבים. אתם מחפשים משהו שגם קל להכין אותו, ושהוא גם מפנק וגם מזין. מה עושים? שקשוקה!
תכלס, אין על שקשוקה, ומה שהכי כיף זה לקחת את המתכון הטעים והידוע, לשדרג אותו עם מרכיבים חדשים, לשנות קצת פה וקצת שם - ובסוף לקבל מנה חדשה ומרעננת, אבל עדיין מוכרת.
מדובר בארוחה טעימה, משביעה ובריאה (תלוי כמובן איך מכינים אותה) שכוללת את כל המרכיבים שיש בארוחה מלאה: ירקות, חלבונים וכמובן איך אפשר בלי איזו פרוסת לחם טובה וטרייה לנגב את הרוטב?
בשקשוקה החדשה שלי החלטתי לשחק קצת עם הצבעים ובמקום שקשוקה אדומה או ירוקה שילבתי את הירוק, האדום והצהוב באותו התבשיל.
מה שנחמד הוא שאפשר להמשיך ולשחק עם הצבעים עוד ועוד, לייצר אינסוף אפשרויות ולהגדיל את מאגר הרעיונות לארוחת ערב מאוזנת ומשביעה.
מה אתם צריכים?
- 100 גרם דלעת
- פלפל צהוב
- פלפל אדום
- 10 עגבניות שרי (אם אפשר לשלב כמה זנים עוד יותר טוב)
- בצל סגול
- 3 שיני שום
- זוקיני
- 3 ביצים
- כף שמן זית
- כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- לקישוט: חופן פטרוזיליה טרייה
ולעבודה:
1. נחתוך לקוביות קטנות את כל הירקות.
2. נטגן תחילה את הבצל במחבת עד שיהפוך שקוף ונוסיף את שאר קוביות הירקות.
3. נכסה את המחבת וניתן לירקות להתאדות עד שיהיו רכים מספיק ויגירו נוזלים שיהפכו לסוג של רוטב.
4. נתבל את הירקות במעט מלח ופלפל שחור גס.
5. לאחר מכן ניצור 3 גומות בתבשיל הירקות ונשבור בזהירות 3 ביצים, ביצה לכל גומה.
6. נפזר עוד מעט מלח למעלה, נסגור עם מכסה ונגיע לדרגת עשיית הביצים שמתאימה לנו.
7. אחרי שהשקשוקה מוכנה, נפזר למעלה את חופן הפטרוזיליה הקצוצה, נפרוס כמה פרוסות לחם טריות, נכין קצת טחינה איכותית -
ויאללה, הולכים לאכול!
כמה כמה?
בארוחה כזאת המיועדת לכ־2-3 אנשים (לא כולל הטחינה והלחם) יש:
כ־215 קלוריות, 13 גרם חלבון, 19 גרם פחמימה ו־10 גרם שומן.
יעל משיח-ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות