חיפוש

dsdsdsd
לביבות בטטה וגזר אפויות

מתכונים ללביבות בריאות וטעימות

כמה קלוריות יש בלביבה? האם אפשר להכין לביבות לא משמינות? ואיך מכינים לביבות אפויות שהן גם טעימות? אספנו לכם מתכוני לביבות מנצחים לחנוכה

יעל משיח-ארזי

יעל משיח-ארזי

​​​ללביבות יש מוניטין של מאכל נוטף שמן, אבל האמת היא שאפשר ליהנות מהמעדן הזה, וגם לשמור על הבריאות. ​כשחושבים על זה, לביבה היא בעצם פשטי​דה קטנה או קציצה, ולכן אפשר להכין אותה גם בטיגון וגם באפייה. הטעם משתנה מעט, אבל לא בהכרח לרעה.

לביבות מטוגנות הן ללא ספק מאוד טעימות, אבל כשאופים לביבות אפשר לשלב אותן ביתר קלות בתפריט השגרתי והבריא שלכם, כי הן פחות עתירות בקלוריות ובשומן אבל עדיין תורמות טעם, גיוון, צבע וויטמינים.

לביבות אפויות יכולות להתחבב בקלות כחטיף או כחלק מהארוחה על מבוגרים וגם על ילדים. אפשר לגוון ולשלב בלביבות ירקות​, קטניות​ ואפילו עוף ודגים, כך שהן יכולות להיות טבעוניות, צמחוניות או בשריות בהתאם למה שמתאים לכם.

רוצים לנסות? הנה 2 מתכונים ללביבות אפויות, טעימות ובריאות (ויש גם מתכון ללביבה מטוגנת לקינוח, כי בכל זאת חנוכה). 

לא רק בחנוכה: מתכונים טעימים ובריאים ללביבות

​לביבות בטטה וגזר אפויות (אפשר גם לטגן)

במה נשתמש: 

בטטה אחת גדולה 
גזר
בצל רגיל או בצל ירוק לפי הטעם  
2 ביצים​  
2 כפות קמח מלא  
חצי גביע גבינת ריקוטה 5% (125 גרם) 
מלח ופלפל ומעט אבקת קארי לתיבול

ועכשיו לעבודה:

• מגררים בפומפייה או במעבד מזון את הבטטה, הגזר והבצל ומסננים מעט את הנוזלים.  

• מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

• יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפייה ששימנו בתרסיס שמן. 

• מכוונים את התנור ל180 מעלות ואופים כ־20 דקות. 

מקבלים כ־15 לביבות ובכל לביבה כ־60 קלוריות.

מומלץ: לאכול אותן עם יוגורט או טחינה.

לביבות עדשים וירקות אפויות

מתאימות גם לצמחוניים כתחליף מעולה לחלבון, בגלל הקטניות שעשירות בו.

במה נשתמש:

2 בצלים 
2 כוסות עד​שים (שהשרינו מראש) אני השתמשתי בעדשים ירוקות
3 גזרים או קישואים
3 עלי סלרי
בטטה קטנה
1/2 צרור פטרוזיליה ואו כוסברה
2 ביצים
1/2 כוס קמח כוסמין/קוואקר/קמח תפוחי אדמה/קמח מצה
מלח, פלפל וכמון לתיבול

ועכשיו לעבודה:

• מטגנים בכף שמן זית את הבצל.

• מוסיפים את העדשים שהשרנו.

• מוסיפים מים עד לכיסוי העדשים.

• מחכים לריכוך ושהמים יעלמו.

• את הירקות: הבטטה, הגזרים, הסלרי, הפטרוזיליה מכניסים למעבד מזון.

• מוסיפים א העדשים לירקות ומוסיפים גם את הביצים הקמח והתבלינים.

• יוצרים לביבות על נייר אפיה מרוסס בשמן.

• מחממים את התנור ל180 מעלות ואופים כ־25 דקות.

מקבלים כ־20 לביבות ובכל לביבה כ־60 קלוריות.

גם הלביבה הזאת הולכת נהדר עם יוגורט או טחינה .

איך אפשר בלי קינוח: לביבות גבינה מתוקות מטוגנות

הלביבות האלו משמשות מקור נהדר לסידן​ בגלל גבינת הריקוטה שעשירה בו.

במה נשתמש:

גביע גבינה לבנה 3% (250 גרם) - מומלץ להשתמש בחבילת ריקוטה 5% להגדלת כמות הסידן
3 ביצים
4 כפות חלב קר
5 כפות סוכר
10 כפות קמח תופח
4 כפות שמן קנולה לטיגון/ ספריי שמן

להגשה:
גביע יוגורט 1.5%
2 כפות דבש

עכשיו לעבודה:

• בקערה מערבבים את הגבינה, הביצים, החלב, הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

• מכסים את הקערה ומשהים במקרר לשעה.

• מוציאים מהמקרר ומערבבים את התערובת. אם היא סמיכה מדי מוסיפים קצת חלב קר ובוחשים שוב.

• מחממים מחבת טפלון ומורחים מעט שמן במברשת או בעזרת ספריי שמן.

• כשהשמן חם, יוצרים לביבות בעזרת כף ומניחים במחבת החמה. מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות משחימות.

• מוציאים את הלביבות מהמחבת ומניחים על נייר סופג, לספיגת עודפי שמן.

• מגישים עם יוגורט ואו דבש

מקבלים 10 מנות, ובכל מנה כ־200 קלוריות. 

יעל משיח־ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית ומנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש