לביבות בטטה אפויות
מצרכים ל-8 מנות:
3 בטטות מבושלות ומעוכות היטב
4 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים דק בפומפייה ומסוננים
2 ביצים
3 בצלים מגוררים מטוגנים עד להזהבה
4 כפות פירורי לחם או קורנפלור
5 שיני שום כתושות דק
4 כפות אגוזים קצוצים דק
קורט קינמון
קורט זנגביל
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
ניתן להוסיף גם שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי התערובת. יוצרים לביבות ומניחים אותן על נייר אפיה משומן היטב. אופים בחום גבוה עד הזהבה (הלביבות מזהיבות מהר מאוד). אפשרות נוספת לאפייה היא לצקת את הלביבות בתבניות סיליקון (תבניות שקעים)
כדאי להכין ללביבות רטבים שונים (מומלץ רוטב יוגורט עם שמיר קצוץ דק וקצת מלח).
ערך תזונתי למנה:
קלוריות: 119
חלבון: 7 גרם
פחמימות: 26 גרם
שומן: 10 גרם
סיבים: 2 גרם
ברזל: 2 מ"ג
ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של כללית במחוז מרכז
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות