מתכון ב-60 שניות: כדורי שוקולד ותמרים
זה הגיוני לאהוב כדורי שוקולד. הם קטנים, מנחמים, כיף להכין אותם ועוד יותר כיף לאכול אותם. עוד כילדה אהבתי להיות במטבח, הכנתי למשפחתי וחבריי ארוחות והמצאתי המצאות. המתכון הראשון שהכנתי לבד היה כדורי שוקולד מתוך הספר המעולה "ילדים מבשלים".
היום אני מחפשת דרכים לייצר או למצוא מתכונים שיאפשרו לי לשפר את המתכון המקורי ולהפוך אותו למתכון שאפשר להגדיר כבריא.
זה המתכון המקורי מתוך ילדים מבשלים:
כדורי שוקולד של "ילדים מבשלים"
מצרכים:
200 גרם ביסקוויטים
10 כפות סוכר
5 כפות קקאו
7 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה או מרגרינה
קוקוס טחון
סוכריות שוקולד
איך מכינים:
1. שמים את הביסקוויטים בשקית ניילון ובעזרת פטיש עץ דופקים אותם עד שמתפוררים.
2. שופכים את הפירורים לקערה ומוסיפים את הסוכר והקקאו.
3. מערבבים ואז מוסיפים גם את החלב, תמצית הווניל והמרגרינה או החמאה ובוחשים היטב.
4. יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג.
5. את הכדורים אפשר לגלגל בתוך צלוחית עם קוקוס או סוכריות קטנות.
6. מכניסים למקרר או למקפיא.
מה קיבלנו:
30 - 32 כדורים כשבכל אחד יש: 74 קלוריות, 1 גרם חלבון, 10 גרם פחמימות ו־4 גרם שומן.
הכדורים האלה קלים מאוד להכנה, יש להם את הטעם שכולם אוהבים אבל הם מכילים המון סוכר פשוט ושומן רווי.
אם אתם מעדיפים אפשרות בריאה יותר, יש לי שני מתכונים בשבילכם. זה נכון שיש בהם הרבה פחות שוקולד, אבל הם מהנים וטעימים לא פחות, אם לא יותר.
כדורי תמרים וקקאו
מצרכים:
אריזת ואקום של תמרים ללא גרעינים
5 כפות אגוזים טחונים דק (כדי שגם הילדים יוכלו לאכול ללא חשש)
כפית תמצית רום
כף קקאו או כף שוקולד חרובים (כדי שייצאו יותר מתוקים)
קוקוס טחון
לעבודה:
1. מכניסים את גוש התמרים ל־20 שניות למיקרו כדי לרכך אותו מעט.
2. ממוללים אותו בידיים כדי להוציא חלקי גלעינים שנותרו.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים (חוץ מהקוקוס).
4. מגלגלים את הכדורים בקוקוס הטחון.
5. מכניסים למקפיא.
מה קיבלנו:
בכל כדור תמרים יש: 76 קלוריות, 1 גרם חלבון, 16 גרם פחמימה ו־2 גרם שומן
הכדורים האלה הרבה יותר בריאים, והשילוב של הקקאו או ממרח השוקולד חרובים הטבעי נותן טוויסט נחמד לטעם וכל הילדים מרוצים.
כדורי שוקולד טבעוניים
את כדורי השוקולד האלה טעמתי בגן של הבן הקטן שלי כשתמר, אמא של אחת הילדות הכינה כדורי שוקולד לכבוד חגיגת היומולדת של בתה. הם היו מעולים, וכשסיפרה לי מה יש בפנים לא האמנתי.
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר איכותי
1 אבוקדו בשל קטן
כף סוכר חום
קקאו או סוכריות קטנות ללא צבעי מאכל
מה עושים:
1. ממיסים את השוקולד המריר עם הסוכר במיקרו או מעל סיר עם מים רותחים.
2. מועכים את האבוקדו למרקם של משחה.
3. מערבבים את האבוקדו עם השוקולד שנמס ומעט הצטנן.
4. בידיים מעט רטובות יוצרים כדורים קטנים.
5. מכניסים למקפיא ל־1/2 שעה.
6. מגלגלים באבקת קקאו או סוכריות קטנות.
7. מחזירים לקירור או למקפיא.
מה קיבלנו:
בכל כדור יש: 77 קלוריות, 1 גרם שומן, 8 גרם פחמימות ו־5 גרם שומן.
יעל משיח־ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות