מתכון ב-60 שניות: קוסקוס כרובית
מי לא אוהב קוסקוס?! יש קוסקוס רגיל, מלא, קטן, אבל רק לאחרונה שמעתי על קוסקוס כרובית. רעיון גאוני, איך לא חשבתי על זה בעצמי?! כך מנת הפחמימה הופכת להיות מנת ירק שטעים לאכול קר בקיץ וחמים בחורף.
הבסיס הוא כרובית, אבל עם התוספות אפשר כמובן להתפרע: קוסקוס יותר מלוח עם עגבניות מיובשות או צלפים ועשבי תיבול, או קוסקוס יותר מתקתק עם חמוציות וצנוברים קלויים.
מצרכים
1/2 ראש כרובית טריה
צרור של עשבי תיבול (אפשר לגוון ולשלב כמה יחד: פטרוזיליה, שמיר, נענע, בזיליקום, עירית)
1/2 בצל סגול
2 גבעולי בצל ירוק
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל, סומק
אפשר להוסיף:
10 עגבניות מיובשות
או
2 כפות צלפים
או
חופן חמוציות ללא תוספת סוכר+חופן צנוברים קלויים במחבת
ועכשיו לעבודה
1. את הכרובית נשטוף נייבש ונפריד לפרחים אותם נעבד במעבד מזון עד לפירורים קטנים (כמו קוסקוס).
2. את עשבי התיבול והבצל הסגול קוצצים דק ואת הבצל הירוק חותכים.
3. את קוסקוס הכרובית שמים בקערה ופנימה מוסיפים את כל שאר המרכיבים.
4. מערבבים טוב וטועמים.
מה קיבלנו?
הסלט הזה יכול להספיק לארבעה אנשים לפחות כתוספת למנה העיקרית. הוא מכיל כ־140 קלוריות, 7 גרם חלבון, 19 גרם פחמימה, ו־6 גרם שומן.
יעל משיח-ארזי, היחידה לטיפול בהפרעות אכילה והשמנה במחוז דן פ"ת בכללית
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות