חיפוש

dsdsdsd
קוסקוס

קוסקוס כרובית

קוסקוס כרובית, איזה רעיון גאוני! מנת הפחמימה הופכת להיות מנת ירק שטעים לאכול קר בקיץ או חמים בחורף. ועם התוספות אפשר בכלל להתפרע. אז אילו מצרכים צריך ואיך מכינים? כל התשובות בפנים

יעל משיח-ארזי

יעל משיח-ארזי

מתכון ב-60 שניות: קוסקוס כרובית

מי לא אוהב קוסקוס?! יש קוסקוס רגיל, מלא, קטן, אבל רק לאחרונה שמעתי על קוסקוס כרובית. רעיון גאוני, איך לא חשבתי על זה בעצמי?! כך מנת הפחמימה הופכת להיות מנת ירק שטעים לאכול קר בקיץ וחמים בחורף.

הבסיס הוא כרובית, אבל עם התוספות אפשר כמובן להתפרע: קוסקוס יותר מלוח עם עגבניות מיובשות או צלפים ועשבי תיבול, או קוסקוס יותר מתקתק עם חמוציות וצנוברים קלויים.

מצרכים
1/2 ראש כרובית טריה
צרור של עשבי תיבול (אפשר לגוון ולשלב כמה יחד: פטרוזיליה, שמיר, נענע, בזיליקום, עירית)
1/2 בצל סגול
2 גבעולי בצל ירוק
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל, סומק

אפשר להוסיף:
10 עגבניות מיובשות 
או
2 כפות צלפים 
או 
חופן חמוציות ללא תוספת סוכר+חופן צנוברים קלויים במחבת

​איפה כדאי לאחסן את הפירות והירקות?

קבלו טיפים שיחסכו לכם הרבה כסף
אחסון פירות וירקות

ועכשיו לעבודה
1. את הכרובית נשטוף נייבש ונפריד לפרחים אותם נעבד במעבד מזון עד לפירורים קטנים (כמו קוסקוס).

2. את עשבי התיבול והבצל הסגול קוצצים דק ואת הבצל הירוק חותכים.

3. את קוסקוס הכרובית שמים בקערה ופנימה מוסיפים את כל שאר המרכיבים.

4. מערבבים טוב וטועמים.

מה קיבלנו?
הסלט הזה יכול להספיק לארבעה אנשים לפחות כתוספת למנה העיקרית. הוא מכיל כ־140 קלוריות, 7 גרם חלבון, 19 גרם פחמימה, ו־6 גרם שומן.

יעל משיח-ארזי, היחידה לטיפול בהפרעות אכילה והשמנה במחוז דן פ"ת בכללית

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש