אוהבי הלחם ששומרים כשרות מתקשים למצוא תחליף הולם בפסח. בימים האלה הרצון להתנחם באיזו לחמניה טרייה הולך ועולה. ככה זה, ברגע שמשהו אסור, אנחנו מייד רוצים אותו.
נכון, לחמניות של פסח הן לא בדיוק הדבר האמיתי - אבל יש להן מרקם דומה ואפשר בקלות למרוח עליהן ממרח בלי שיישברו.
אני משתפת אתכם בשני מתכונים פשוטים ללחמניות לפסח. אפשר לשדרג כל אחד מהם עם תוספת של זיתים, עגבניות מיובשות, מלח גס וכמעט כל דבר שאתם מחבבים, בעצם.
מתכון בסיסי ללחמניות לפסח
מה צריך:
4 ביצים
250 מ"ל מים
כפית שטוחה מלח
כפית אבקת אפיה
1/2 כוס שמן קנולה
200 גרם קמח מצה
לעבודה:
1. מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהביצים לבצק אחיד.
2. מקררים מעט.
3. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים היטב.
4. מעבירים למזלף ויוצקים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, או משתמשים בשתי כפיות כדי לייצר כדורים קטנים. אפשר להשתמש גם בתבנית מאפין עם שקעים קטנים.
5. אופים בחום בינוני עד שהלחמניות מזהיבות.
מה יש במנה?
מתקבלות כ־20 לחמניות קטנות כשבכל לחמניה כ־100 קלוריות, 3 גרם חלבון, 8 גרם פחמימות ו־7 גרם שומן.
את המתכון השני אני אוהבת להכין לילדים לארוחת ערב בליווי סלט ירקות וקצת יוגורט או שמנת חמוצה 9% למעלה ויש לכולנו ארוחה טעימה טעימה.
לחמניות גבינות וזיתים לפסח
מה צריך:
3 ביצים
גביע קוטג' עד 5%
150 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת או חתוכה לריבועים קטנים
1/2 קופסה זיתים פרוסים - שחורים או ירוקים
כוס קמח תופח לפסח או קמח מצה+כפית אבקת אפיה.
1/3 כוס שמן
לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים את כל המרכיבים.
3. משמנים תבנית שקעים.
4. מעבירים את הבלילה לשקעים וממלאים בערך שני שליש.
5. מכניסים לתנור לחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות למעלה ולמטה.
מה יש במנה?
קיבלנו כ־20 לחמניות כשכל לחמנייה מכילה 117 קלוריות, 5 גרם חלבון, 8 גרם פחמימות ו־7 גרם שומן.
אל תשכחו ליהנות בחג בין הבישולים וההכנות ונצלו אותו גם לבילויים שלא קשורים לאוכל.
יעל משיח־ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית ומנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות