אתם יורדים עם הילדים לגינה או סתם לטייל, ואז מגיעה פתאום חברה עם הילדים שלה, והנה זה מתחיל: במבה, ארטיק, עוגייה. לקטנים נדלקות העיניים, וכמה שנרצה להרחיק מהם ג'אנק, לא נעים לנו שירגישו מקופחים ליד אחרים.
כל הורה מכיר את הדילמה הזו, שחוזרת שוב ושוב במהלך גידול הילדים. אז נכון, כשהם עוד קטנים קל יותר לספק אותם בירקות ובפירות חתוכים, אבל לפעמים כדאי להפתיע בארוחת ביניים מושכת יותר, שתיתפס בעיניהם כפינוק.
אז הנה מתכון לעוגה אישית (מאפין בשקעים קטנים) שמכילה גם ירקות (כן ירקות), אבל היא מתוקה וטעימה ויכולה להיות להיט חדש בכל גינה.
מאפין קישואים אישי
מה צריך
1 בננה בשלה
1 ביצה
1/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר
1/2 כוס רסק תפוחים טבעי (ללא תוספת סוכר)
2 כפות "שקדיה" או טחינה גולמית
1/4 כוס שמן
2 קישואים קטנים מגורדים עם קליפה (אני אוהבת את הזוקיני)
1 כוס קמח מלא תופח או קמח כוסמין + כפית אבקת אפייה, או שילוב של קמח לבן וקמח מלא
1/2 כפית קינמון
טיפה מלח
לעבודה
1. נמעך את הבננה עם מזלג, נוסיף את כל המרכיבים ונערבב היטב.
2. נשמן תבנית שקעים קטנה.
3. בעזרת כפית נמלא את השקעים עד ל־3/4 מהגובה
4. בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות נאפה את המאפין כחצי שעה.
מה קיבלנו?
כ־20 עוגות אישיות, ובכל עוגה: כ־85 קלוריות, 2 גרם חלבון, 12 גרם פחמימה, ו־4 גרם שומן.
בתאבון!
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות