הסיכוי שאסכים לאכול עכשיו מרק חם שואף לאפס. כל כך לוהט בחוץ, בכל מקום, בכל שעה כמעט בכל מצב. החום הזה שלח אותי למצוא דרכים מעניינות להתקרר.
זה רק הגיוני שרוב התבשילים החמים מרגישים כבדים עכשיו, והיד נשלחת אוטומטית לכל מה שקר, מהיר, ואם אפשר גם מתוק - בעיקר גלידות, ארטיקים, שייקים ופירות.
נילי, מטופלת ותיקה מספרת לי איך התקלקל לה המזגן והיא מצאה את עצמה אוכלת ארטיק אחרי ארטיק אחרי ארטיק לא משנה מה, רק להתקרר.
אני אומרת שאפשר ללכת עם הצורך הזה ולהכין מנות טעימות, בריאות ומשביעות שהן גם מקררות. אתם כבר יודעים שמודעות בכלל ואכילה מודעת בפרט מאוד חשובים בדרך לשינוי המיוחל והבראת האכילה וההרגלים.
למה דווקא מרק?
זיהיתם טריגר, משהו שגורם לכם לאכול בצורה לא מוצלחת? אפשר לעשות כמה שינויים שיעזרו לכם בדרך, ויהפכו את ההרגל לבריא יותר.
כשפותחים ארוחה עם ירקות - מרק, סלט או ירקות מבושלים - הם עוזרים בוויסות תחושת הרעב ובהפחתת הכמות שתיאכל בהמשך הארוחה. אם ככה, אנחנו צריכים משהו קר שאפשר להכין מירקות, או שילוב של ירקות וחלבונים שיהיה אפילו עוד יותר עשיר.
מרק קר יכול לתת חוויית אכילה יותר מעניינת וקרירה מסלט, הוא עובד מעולה כמנה ראשונה או מנת ביניים, קל להכנה, זול בקלוריות ועשיר בטעמים. עכשיו נשאר רק לבחור כמה מתכונים מנצחים.
אספתי שלושה מתכונים שונים לכל טעם, שניים מלוחים ואחד מתוק.
קבלו אותם במחיאות כפיים.
מרק יוגורט קר עם סוד: (כ־5 מנות)
את המתכון הראשון קיבלתי ממיכל שמיר שהיא גם חברה טובה, גם דיאטנית קלינית וגם בעלת הבלוג "מיכל אופה עוגה".
מה צריך:
5-4 מלפפונים בינוניים
600 מ״ל יוגורט (עזים, באפלו או בקר),
1/3 כוס מים (אפשר להוסיף עוד קצת מים לקבלת מרקם יותר דליל)
המרכיב הסודי: 1/2 כפית משחת ווסאבי (אפשר גם קצת יותר אבל תיזהרו...)
1/2 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
כפית מלח
חופן עלי נענע (אפשר גם פטרוזיליה או כוסברה לפי הטעם)
שמן זית להגשה
איך מכינים?
1. מגרדים את המלפפונים על מגרדת דקה, מגרדים את הג׳ינג׳ר וחותכים את הנענע לחתיכות גסות.
2. מערבבים יוגורט עם מים, ווסאבי, מלח, ג׳ינג׳ר מגורר ונענע.
3. מוסיפים את המלפפונים המגוררים ומערבבים היטב. מוסיפים עוד מים אם רוצים את המרק יותר דליל.
4. בזמן ההגשה - מזלפים מעט שמן זית ומגישים עם לחם קלוי.
מה קיבלנו:
בכל מנה יש: כ־125 קלוריות, כ־7 גרם חלבון, כ־11 גרם פחמימה, כ־6 גרם שומן, כ־175 מ"ג סידן
מרק שהוא סלט ירקות: (כ־5 מנות)
המרק השני הוא בעצם סלט שהפכתי למרק, נוצר לו סוג של גספצ'ו. הוא כל כך קל להכנה שממש מתבקש לנסות אותו.
חשוב שיהיה בבית
5 עגבניות בינוניות ובשלות
2 מלפפונים עם הקליפה
פלפל צהוב
בצל קטן סגול (למי שאוהב חריף, אפשר גם לבן)
2 שיני שום כתושות
3 כפות של מיץ לימון
כף שמן זית
קורט מלח גס
ומעט פלפל שחור
כפית סטיביה (או סוכר חום)
איך מכינים
1. מכניסים את כל המרכיבים לאחר שחתכנו אתם הירקות קלות והוצאנו גרעינים וגבעולים למעבד מזון עד למרקם גס.
2. מעבירים לכוסות או צלוחיות ומוסיפים קרח כתוש.
3. בהגשה הולך יופי עם מקלות סלרי.
מה קיבלנו
בכל מנה יש: כ־70 קלוריות, 2 גרם חלבון, 12 גרם פחמימות, 2 גרם שומן.
ולקינוח: מרק קר ומתוק (כ־6 מנות)
יכול לשמש כאחלה ארוחת ביניים מרעננת וטעימה בחום של יולי אוגוסט.
מה צריך:
1/2 אבטיח או מלון שלם חתוך לקוביות
1/2 צרור של נענע
1/2 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
כף של ג'ינג'ר מגורד
ומה עושים:
1. מכניסים הכול לבלנדר לטחינה עד מרקם אחיד וחלק.
2. מוזגים לכוסות ומכניסים לקירור לשעה לפני ההגשה.
מה קיבלנו:
בכל מנה יש: כ־23 קלוריות, 1 גרם חלבונים וללא שומן כלל.
אז רוצו לנסות את המתכונים, ושיהיה קיץ קריר ונעים.
יעל משיח־ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל