חיפוש

dsdsdsd
צלי בקר ביין

צלי ביין שילדים אוהבים

גם המשפחה שלכם כל־כך קרניבורית שאפילו בשבועות כולם מעדיפים בשר במקום גבינות? אז זאת בדיוק הכתבה בשבילכם! התזונאית שלנו מציגה מתכון בריא וטעים לקדרה שיעשה לכם, ובעיקר לילדים, את החג

יעל משיח-ארזי

יעל משיח-ארזי

מתכון ב-60 שניות: צלי בקר ביין

לא כולם אוכלים חלב בשבועות - יש משפחות שאצלן נהוג לאכול דווקא ארוחה בשרית בערב החג. אז החלטתי לזרום עם הקונספט ולצרף לכם מתכון טעים לקדרת כתף בקר ביין שיכול ממש להתאים לארוחה המשפחתית!

כשהכנתי את הצלי בבית, הבן שלי שבדרך כלל לא אוהב יותר מדי דברים, אמר לי: "אמא, זה הבשר הכי טעים שטעמתי בעולם!" אז באמת הבנתי שהצלחתי. אומנם לא המצאתי את הגלגל, אבל תבשיל הצלי הזה קל מאוד להכנה, טעים מאוד וגם מכיל רכיבים בריאים.

א?

נכון שבין חלקי הבקר ישנם חלקים עתירי שומן וכולסטרול כמו: אנטריקוט, אסאדו, צלעות ועוד, אבל חשוב לזכור שלא חסרים חלקים רזים יותר שלרוב מכילים עד 5% שומן. מה למשל? הכתף. היא מתאימה גם לבישול ארוך וגם לטחינה ושימוש כבסיס לקציצות או לבולונז.

למתכון הזה בחרתי בכתף בקר (חלק מספר 5). ביקשתי 500 גרם של כתף חתוכה לפרוסות דקות יחסית, כמו של שניצל.

אז עכשיו כשיש לנו את הבסיס, קדימה - נתחיל לבשל!

חומרים:

500 גרם בשר כתף חתוך לפרוסות דקות
כף שמן זית
פלפל ומלח גס - בערך כפית שמשלבת את שניהם לתיבול הבשר
בצל גדול חתוך גס
גזר גדול חתוך גס
תפוח אדמה גדול לא מקולף וחתוך גס
כוס וחצי מים רותחים
3/4 כוס יין אדום
כף גדושה של דבש
פפריקה
כמון
מלח
תבלין לסטייק
כפית נס קפה (כן כן, נס קפה)​

לעבודה:

1. את פרוסות הבשר חותכים לקוביות בינוניות או רצועות ומתבלים בפלפל שחור גס ומלח גס.
2. מטגנים וסוגרים את הבשר עם כף שמן זית בסיר עד שהבשר הופך אפור בכל צדדיו (לוקח כ־3-2 דקות).
3. מוציאים את הבשר עם הנוזלים לכלי אחר.
4. מוסיפים את הבצל החתוך לאותו סיר בו טיגנו את הבשר ומטגנים מעט.
5. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים מעט.
6. מוסיפים את התבלינים.
7. מוסיפים את המים הרותחים.
8. מוסיפים את היין.
9. מחכים שוב לרתיחה.
10. מוסיפים את הבשר עם הנוזלים שלו.
11. מוסיפים את הדבש.
12. מחכים לרתיחה ונפרדים מהסיר לכ־3 שעות.
13. מכסים ומעבירים לאש קטנה, מידי פעם מערבבים, טועמים ומתקנים לפי הצורך. לאחר 3 שעות התבשיל מוכן, טעים רך ומתחסל בצ'יק!

אז מה קיבלנו?

קדרה שיכולה להספיק ל־5 אנשים לפחות, בכל מנה יש כ־340 קלוריות, 30 גרם חלבון, 30 גרם פחמימה וכ־9 גרם שומן.

חג שמח ובתאבון!

יעל משיח-ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש