חיפוש

dsdsdsd
מתכון לסחלב

מתכון לסחלב חורפי

אין כמו המשקה המפנק הזה. עם קוקוס, עם שוקולד או אולי בכלל עם אגוזים, התזונאית שלנו הכינה לכם מתכון משובח לסחלב שיהפוך לכם את החורף הזה להרבה יותר טעים

יעל משיח-ארזי

יעל משיח-ארזי

החורף הקר גורם לנו לחפש דרכים להתחמם, ואין כמו כוס משקה חמים, טעים ומתוק כדי להתפנק קצת באמצע היום. רבים מאיתנו נוטים לנחם את עצמם גם עם אוכל – שזה מעולה ומפנק, וכשעושים את זה במידה הנכונה - אפילו נוכל לחסוך מעצמנו את רגשות האשם המייסרים ופשוט ליהנות מהחיים.

אז... היום אתן לכם מתכון לסחלב שהוא גם אחד המשקאות המנחמים והכיפיים שיש, וגם יכול להחליף בקלות את אחת מארוחות הביניים שלנו בחורף הקריר הזה.

גם אצלי בבית אנחנו מאוד אוהבים את המשקה המתוק. כשמזג האוויר מתקרר וכשהטמפרטורות יורדות, הדבר הראשון שבעלי רוצה הוא שנכין סחלב. זה גם ממלא אותו בזיכרונות מהילדות וגם אין יותר כיף מלשבת ולשתות כל המשפחה ביחד סחלב חם כשהרוחות מנשבות בחוץ וכשהגשם דופק בחלון.

מהו מקור השם סחלב?

מקור השם סחלב מגיע מצמח הסחלב, שפקעותיו שימשו להכנת האבקה שממנה הכינו את המשקה. היום משתמשים בקורנפלור (קמח תירס) שנמס במים (וגם בחלב) ומספק עמילן. בשעת החימום נוצר  מרקם סמיך, ובתוספת סוכר ותבלינים מקבלים את המשקה המפורסם.

רוצים משהו לנשנש עם הסחלב?

קבלו מתכון לעוגיות שמרים עם תמרים!
מתכון עוגיות שמרים במילוי תמרים

הנה זה בא: איך מכינים סחלב?

חומרים
1. 1 כוס חלב (אפשר להשתמש בסוגי חלב שונים ממקור צמחי לטבעונים או חלב פרה רגיל).
2. כף סוכר (ניתן להמיר בממתיק מלאכותי אבל אני ממליצה להימנע מכך).
3. 2 או 3 טיפות של מי ורדים.
4. 1/2 כוס מים קרים.
5. 2 כפות קורנפלור.

קישוטים
אני אוהבת לקשט בעזרת התוספים הבאים:
קינמון.
קוקוס.
אגוזים טחונים.

אבל כמובן אפשר להמיר את האגוזים ואת הקינמון בשוקולד מגורד או בשברי מקופלת וקוקוס.

ועכשיו להכנה הפשוטה
1. לסיר קטן שופכים את החלב, את הסוכר ואת מי הוורדים ומחכים לרתיחה.
2. מערבבים בכוס את המים ואת הקורנפלור עד להמסה.
3. מוסיפים את הקורנפלור המומס לחלב הרותח ומערבבים עד שמקבלים מרקם סמיך.
4. מעבירים את הסחלב לכוס ומפזרים מלמעלה את הקינמון, את הקוקוס ואת האגוזים או את פירורי השוקולד והקוקוס.

בכוס סחלב מקושטת קיבלנו: כ־300 קלוריות, 9 גרם חלבון, 44 גרם פחמימות ו־11 גרם שומן.

טיפ לחובבי הדיאטה: ניתן להקטין את גודל הכוס, להחליף חלק מהחלב במים ולהשתמש בממתיק וכך לחסוך כמה קלוריות, אבל אני בעד ליהנות מהמשקה כמו שהוא - אחרי ככלות הכול לא בכל יום שותים סחלב חם וטעים.

בתיאבון!

יעל משיח־ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה ולירידה במשקל

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש