חיפוש

dsdsdsd
שבוע 33 להיריון

שבוע 33

רגע הלידה הולך ומתקרב, וזה הזמן להתחיל להיערך. מה עובר עלייך, מה עובר על העובר ואילו בדיקות מומלץ לעשות בשבוע 33 להיריון

רונית וייזר, עינת מכלוף

​​באיזה חודש של ההיריון אני?

אם את בשבוע 33, את בחודש השמיני להיריון.

מה עובר עלייך?

שבעה שבועות נשארו להיריון, פחות או יותר, וגם בן/בת הזוג שלך צריכים להיות דרוכים ומוכנים. נכון שזו את שתלדי, אבל ברגע האמת גם המלווים צריכים להיות במיטבם כדי לעזור לך בכל דרך אפשרית.

חשוב לתאם ציפיות לפני הלידה. ספרי למלווה שלך לאיזו סוג עזרה את מצפה, ושמעי איך הוא/היא מרגישים לקראת החוויה. במהלך הלידה, ניתן לתמוך בהמון דרכים: ליטוף, לחיצת היד, מילים של הרגעה, חיבה. 

אפשר גם להקל על הכאב ועל חוסר הנוחות הפיזית על ידי ניגוב הפנים במטליות לחות, הרטבת השפתיים, עיסוי הגב, ליווי הנשימות וסיוע בתרגילי ההרפיה.

​​את לא לבד
האם אני חייבת תכנית לידה? מה להכין בתיק לחדר הלידה? מתי בדיוק צריך ללכת לבית החולים? כל הכתבות שיכינו אותך לרגע הלידה

וניתן להיעזר בבן/בת הזוג עוד לפני הלידה. עיסוי פרינאום מומלץ החל משבוע 34​ כדי להוריד את הסיכון לקרעים או לחתך חיץ. איך עושים עיסוי פרינאום? הנה המדריך המלא.

​מה עובר על העובר?

העובר ממשיך לגדול במהירות - כ־30 גרם ביום ועד 200 גרם בשבוע - אבל השינוי הכי גדול בתקופה זו הוא שהריאות שלו מסיימות את תהליך ההבשלה. מה זה אומר? הריאות הקטנות מייצרות חומר מיוחד בשם סורפקטנט, שמצפה את בועיות הריאות של העובר, ובזכותו הוא יכול לנשום את הנשימות הראשונות שלו מחוץ לרחם.

מחסור בסורפקטנט עלול לגרום למצוקה נשימתית קשה. זו תופעה שכיחה יחסית אצל פגים​, אולם לאחר השבוע ה־34 הסיכון יורד בצורה חדה.

נשים שנמצאות בסיכון ללידה מוקדמת יקבלו זריקות סטרואידים, שיאיצו את הבשלת הריאות של העובר וימנעו ככל הניתן מצב של מצוקה נשימתית.

אילו בדיקות מומלצות בשבוע 33?

​1. אולטרסאונד להערכת משקל עובר

לבדיקת הערכת משקל עובר​, שנעשית בין השבועות 30 ל־34, יש חשיבות רבה בקבלת ההחלטות להמשך ההיריון וללידה. לכל שבוע היריון יש טווח משקל שנחשב תקין. אם במהלך הבדיקה יתברר כי העובר או אחד מהאברים הנמדדים קטן באופן משמעותי או גדול באופן משמעותי ביחס לגיל ההיריון - יהיה צורך בבירור ובמעקב מיוחדים.​

הערכת משקל ללקוחות כללית

אני צריכה הפניה להערכת משקל? דרושות הכנות מיוחדות? כמה היא עולה? היכן אוכל להיבדק? האם צריך להזמין תור ואיך עושים זאת? הנה כל התש​ובות ​

2. חיסון נגד שעלת

מומלץ מאוד שתקבלי פעם אחת בין השבועות 27 ל־36 להיריון חיסון נגד מחלת השעלת. המטרה של החיסון היא ליצור נוגדנים שיעברו לעובר, וישמרו עליו כדי שלא יידבק בשעלת בחודשים הראשונים לחייו.

איתור מרפאות שבהן ניתן להתחסן נגד שעלת

​3. בדיקה אופציונלית: סקירת מערכות שלישית

יש נשים שמעוניינות לבצע סקירת מערכות נוספת (שלישית) בשליש השלישי להיריון (סביב שבוע 32) שעשויה לאבחן חלק מהבעיות האנטומיות שעלולות להתפתח בשלבי היריון מתקדמים כמו למשל בקע סרעפתי או ממצא מוחי.

הבדיקה מוגבלת בהיקפה, אינה נכללת בהמלצות הרשמיות של האיגודים המקצועיים, ובהיעדר התוויה רפואית אינה כלולה במסגרת סל הבריאות (כלומר, נעשית במימון פרטי בלבד). ​​​​

< למעבר לשבוע קודם    למעבר לשבוע הבא >

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש