מהירה להכנה, טעימה, לא כבדה מדי, וכזו שתרשים את הפרטנר או הפרטנרית - זהו המתכון המנצח שלי לארוחה רומנטית. כשחשבתי על
ארוחה רומנטית שהייתי שמחה שיכינו לי בימים חמים, ישר עלה לי בראש: סלט קיצי של דג נא וירקות טריים בליווי טוסט שום וכוס יין צונן.
סלט סלמון נא
מרכיבים
• 200 גרם סלמון טרי (מומלץ לבחור דג בסמוך ככל הניתן להגעתו מהים - שווה לברר בחנות הדגים).
• מיץ מלימון שלם
• כפית שטוחה של מלח גס
• קמצוץ פלפל שחור גס
• כף שמן זית
• ראש חסה
• 1/2 בצל סגול
• חופן בזיליקום טרי
• כוס עגבניות שרי חצויות
• אבוקדו קטן חתוך לקוביות
מתכון ב־60 שניות: פשטידת ברוקולי
איך מכינים
1. מפרידים את הסלמון מהעור, חותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה
2. סוחטים לימון שלם מעל לסלמון ומפזרים את המלח
3. מחכים כרבע שעה עד שהמלח והלימון יכבשו את הדג
4. מוסיפים את החסה הקצוצה, חצאי העגבניות וקוביות האבוקדו
5. פורסים טבעות דקות של הבצל הסגול ומוסיפים לסלט
6. מוסיפים את הפלפל השחור והבזיליקום, מערבבים וטועמים
מה קיבלנו?
הסלט מספיק לשני אנשים לפחות. בכל מנה קיבלנו: כ־400 קלוריות, 23 גרם חלבון, 12 גרם פחמימה וכ־30 גרם שומן.
שימו לב: הסלט לא מתאים לנשים בהריון (בגלל הדג הנא).
טוסטוני שום
בזמן שהדג בתנור, אפשר להכין טוסטוני שום טעימים.
1. בוחרים לחם טעים ובריא (למשל כוסמין או שיפון) חתוך לפרוסות עבות.
2. בוחרים את הפרוסות על נייר אפיה ומזליפים מעט שמן זית.
3. מפזרים מעט מלח גס ושום.
4. מכניסים למספר דקות לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד לקבלת טוסטים קרנצ'יים.
ארוחה כזאת מספקת לנו חלבון בשפע (דג), שמנים בריאים (זית), אבוקדו ואומגה 3. המון סיבים מגיעים גם הירקות וגם מהלחם המלא.
עכשיו נותר לערוך שולחן עם מפה, להניח נרות, כלי אוכל יפים, מפיות ושתי כוסות יין לבן וקר - להזמין את בן הזוג או בת הזוג לערב רומנטי.
יעל משיח-ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות