רוב המאכלים הטיפוסיים לליל הסדר ופסח כולו הם עתירי שומן וקלוריות: עוגות ועוגיות דחוסות, מצות מטוגנות, כל גרסה אפשרית של סלט תפוחי אדמה במיונז, כבד קצוץ, קנייעדלך ועוד.
לא חייבים להיות כבדים
אפשר ואפילו רצוי לגוון במשך החג ולאכול מזון קליל יותר בגרסה הכשרה למי ששומר. פשטידת ירקות היא אופציה מצוינת שעובדת כתחליף לארוחת ערב מהירה, משביעה וטעימה.
היא גם קלה להכנה, לוקחת רק חמש דקות עבודה והמתכון שלה פתוח לשינויים ושדרוגים לפי הטעם.
הפשטידה מתאימה לשני סועדים ומספקת ירקות + מנת חלבון + מעט פחמימה. אפשר לשחק עם סוגי הירקות והגבינות וליצור אינסוף שילובים.
ומה אוכלים בשאר הימים? עוד טיפים לתזונה בריאה בפסח
מה צריך שיהיה בבית:
• 800 גרם ירקות או חבילה של ירקות קפואים (לקט נורמנדי/ ברוקולי/ כרובית/ קישואים/ בצל/ שילובים)
• 2 ביצים
• חבילת קוטג' 250 גרם/2 כפות כמויונז
• 2 כפות קמח תופח כשר לפסח
• 2 כפות גבינת פרמזן (לא חובה)
• תבלינים: מלח, פלפל, שום
יאללה לעבודה!
1. אם השתמשתם בירקות קפואים, מפשירים אותם.
2. מערבבים את על המרכיבים בקערה אחת.
3. מתבלים
4. משמנים תבנית שמתאימה לטוסטר אובן.
5. מפזרים למעלה את הפרמזן (לא חובה).
6. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 45 דקות.
פשטידה היא ארוחה שלמה
את הפשטידה המוכנה תחלקו לשתי מנות, תוסיפו לידה סלט רענן ומתובל טוב טוב ויש לכם יופי של ארוחת ערב קלה וכשרה לפסח.
כמובן כשנגמר חול המועד אפשר לחזור לקמח מלא תופח, או כל קמח מלא אחר, ולהמשיך ליהנות ממנה.
בכל מנה יש:
30 גרם פחמימה, 34 גרם חלבון, 17 גרם שומן וכ-400 קלוריות ושפע של ויטמינים (תלוי בסוג הירקות שנבחר לשלב) הערכים כוללים את הפרמזן.
ומה עם קינוח? הנה מתכון למאפינס בננה ושוקולד, כשרים לפסח!
בתאבון וחג שמח
יעל משיח-ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית, ומנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות