חיפוש

dsdsdsd
מניקור ג'ל

אל תגעו לנו במניקור ג'ל!

כן, הוא יפה ומבריק ועמיד ומחזיק יותר מלק רגיל, אבל למניקור ג'ל יש מחיר: ציפורניים שבירות, קילופים, סדקים, והכי גרוע - סיכון מוגבר לסרטן העור ולהזדקנות מוקדמת של כפות הידיים. אז מה, נוותר? קודם כל ניזהר: 7 טיפים לזכור לפני התור הבא

ד"ר גיא שלום

ד"ר גיא שלום

​נפתח בפריט טריוויה פיקנטי: תופעת המניקור התחילה ממש מזמן, בסביבות שנת 2000 לפני הספירה. היו אלו דווקא גברברי בבל שטיפחו את הציפורניים שלהם וצבעו אותם, כאשר כל צבע ייצג מעמד שונה. הבבלים גם ייצרו את סט המניקור הראשון בהיסטוריה, וכנראה גם היקר ביותר - כולו מורכב מזהב טהור.

בינתיים אימצו הנשים את הטרנד, ומניקור הפך מסמל סטטוס להצהרה אופנתית: טיפול קוסמטי פופולרי לטיפוח הציפורניים וכפות הידיים. נכון, הלקים כבר לא עשויים מזהב טהור, אבל היי, אפילו גברברי בבל לא חלמו על המצאה כמו מניקור ג'ל, הלק שנדבק ומחזיק שבועות בלי להתקלף.

גם מבריק, גם מחזיק, חוסך ביקורים תכופים במכון - מה עוד נבקש? אז לא שאנחנו רוצים להרוס את המסיבה, אבל איך אומרים, אין מתנות חינם. 

מניקור על בסיס ג'ל עלול לגרום לבעיות רבות, חלקן כבר מוכרות, כמו ציפורניים שבירות, קילופים וסדקים. אבל מה שיותר גרוע, וכאן מגיע החלק המלחיץ - מניקור ג'ל מגדיל את הסיכון לסרטן העור ולהזדקנות מוקדמת של כפות הידיים.

מה?? אז לבטל את התור הבא למכון?

לא בהכרח, אם תקפידי על  כללי זהירות חיוניים. בהתבסס על מידע של ארגון רופאי העור באמריקה, הכנו לך המלצות שיעזרו לשמור על בריאות ציפורני הידיים - לפני, אחרי ובזמן טיפול מניקור ג'ל ומניקור בכלל.

​רוצה להתייעץ עוד הערב? רופא עור און־ליין!

בכל בעיית עור וציפורניים המופיעה סביב טיפולי מניקור, יש לפנות לרופא עור לצורך ייעוץ רפואי מסודר. רופאי העור של כללית עומדים לרשותך במרפאות, וגם בשיחת וידאו בשירות רופא עור און־ליין, בימים ראשון עד חמישי בין השעות 20:00 ל־24:00.
dermatology online.png

1. עמדי על שלך מול המטפלת

מחלות זיהומיות רבות עלולות לעבור במגע, לכן חשוב שתוודאי, לפני הטיפול, כי הכלים שבהם משתמשת המטפלת עברו סטריליזציה. לעולם אל תאפשרי למטפלת לחתוך את העור העדין שמכסה את בסיס הציפורן, כיוון שפעולה כזאת פוגעת בבריאות הציפורן, ועלולה לגרום לתהליכים דלקתיים וזיהומיים.

2. העדיפי ליטוש ציפורניים קלאסי ללא שימוש בג'ל

ההמלצה הזאת נכונה בייחוד אם את חווה בעיות בציפורניים ובעור, המופיעות באופן חוזר כיום־יומיים לאחר הטיפול. לא מעט נשים וגברים מפתחים אלרגיה לאצטון או לדבק אפוקסי, הנמצאים בלא מעט תכשירים למניקור על בסיס ג'ל.

3. השתמשי במסנני קרינה. כן, גם על הציפורניים!

גם הציפורניים של הידיים וגם העור שמסביבן סובלים מכול חשיפה ישירה לשמש או לקרינה אולטרה סגולית. במניקור על בסיס ג'ל נעשה שימוש בקרינה אולטרה סגולית לאטימה של הג'ל, דבר המקביל ל"שיזוף" מרוכז מאוד של האזור המוקרן.

לחשיפה ישירה שכזו, בייחוד בטיפולים הנמשכים לתקופות ארוכות, עלולות להיות השלכות רבות, ביניהן: האצת תהליכי הזדקנות העור; פגיעה באיכות הציפורניים ובמראה שלהן; כמו גם בהגברת הסיכון לסרטן העור.

מריחת קרם הגנה בעל מקדם 30 או יותר טרם הטיפול (וגם באופן שגרתי במהלך היום) תסייע למניעה של בעיות אלו בצורה יעילה. אפשרות נוספת להגנה על עור הידיים היא לבישה של כפפות כהות ואטומות טרם הטיפול, כשהקצוות של הכפפות חתוכים באופן החושף רק את הציפורניים.

4. אל "תחטטי" בציפורן

כאשר הצבע המודבק מתחיל לרדת מהציפורן, אל תחטטי בו ואל תנסי להוריד אותו בעזרת כלים כאלו ואחרים. הפעלת לחץ מכאני ו/או שריטה של לוחית הציפורן עלולות לגרום לפגיעה בציפורן, ולעיתים אף לעיוותים בלתי־הפיכים בצמיחתה. במקום זאת, קבעי תור מסודר לפגישה עם המטפלת לצורך הסרה מבוקרת של הצבע.

​ציפורן חודרנית: איך מטפלים במטרד הזה?

למומחה שלנו יש תשובותציפורן חודרנית

5. אל תטבלי את האצבע באצטון

מגע של העור עם אצטון חושפת אותו לנזק ישיר ומצטבר, ועלולה לגרום למצבים מאוד לא נעימים, כמו אקזמה כרונית בכפות הידיים. מסיבות אלו, חשוב להקפיד כי רק הציפורניים יטבלו באצטון - ולא האצבעות עצמן. שיטה מומלצת ונוחה להסרת הלק מהציפורניים היא בעזרת מקלון צמר שנטבל באצטון.

6. תני לציפורניים חופש לפעמים

נסי להימנע משימוש רצוף בג'ל של המניקור לתקופה של יותר משבועיים, כדי לאפשר לציפורניים שלך להתאושש.

7. והחזירי להן את הלחות

טיפולי מניקור נוטים לייבש את עור הידיים ואת הציפורניים. בפרק הזמן שבין הטיפולים, חשוב להקפיד על מריחה של תכשירי לחות מתאימים, מספר פעמים ביום. הדבר ימנע מהציפורניים להיות שבירות וימנע את ההתפוררות של לוחית הציפורן.

ניתן להשתמש בווזלין פשוט, או בתכשירים אחרים שיכולים לסייע: פלקסיטול ו־יולקטין הן משחות המבוססות על אוריאה, שמסייעת מאוד להחזרה של הלחות לאזור.

ד"ר גיא שלום הוא רופא בכיר במחלקת עור ומין במרכז הרפואי אוניברסיטאי סורוקה, מקבוצת כללית, ומנהל שרות רופא עור אונליין של כללית

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש