חיפוש

dsdsdsd
בחור מחייך לאחר שפלט גזים במעלית מלאה באנשים

כמה שיותר מסריח יותר בריא

מחקר באנגליה מצאו שמימן גופרתי, אותו גז שאחראי על הריח המסריח בביצים סרוחות ובגזים שלכם, עשוי להפחית את הסכנות למחלות כמו התקף לב. מה? איך? למה? היי, קצת אורך ריח

יניב שימקוביץ, ד"ר דנה פלורנטין

בקיצור

01

מחקר בריטי טוען: מימן גופרתי - אותו גז שגורם לריח הרע בביצים סרוחות ובנפיחות - עשוי להאריך את החיים שלכם על פני כדור־הארץ.

02

במינונים גדולים מימן גופרתי יכול להיות רעיל. עם זאת, חשיפה במינון נכון לגז יכולה להפחית את הסיכונים להתקפי לב, שבץ, סוכרת, דלקות פרקים ודמנציה.

03

אחד החוקרים טוען: "הוא יכול למעשה להיות גיבור בריאות עם השלכות משמעותיות על טיפולים עתידיים עבור מגוון רחב של מחלות."

הפרחתם קללות בלב כשישבתם לידם באוטובוס, עשיתם פרצוף נגעל כשפגשתם אותם במעלית או לקחתם נשימה עמוקה כשנתקעתם איתם באותו משרד בעבודה. אבל אולי אתם בעצם צריכים להגיד תודה לכל האנשים שחשפו אתכם לריח הנורא של גזים. מריח לכם כמו כתבה של 1 באפריל? ממש לא.

מחקר חדש טוען כי מימן גופרתי - אותו גז שנוצר על־ידי החיידקים במעיים, וגורם לריח הרע בביצים סרוחות ובנפיחות - עשוי להאריך את החיים שלכם על פני כדור־הארץ. מי יודע, אולי "החיים שלי מסריחים" כבר לא יהיה משפט עם קונוטציות שליליות כל־כך.

רגע, לפני שאתם רצים ומתמכרים, חשוב שתדעו: במינונים גדולים - מימן גופרתי יכול להיות רעיל. אבל, החוקרים בבית־הספר לרפואה באוניברסיטת אקסטר באנגליה, מעריכים שחשיפה במינון נכון לגז יכולה להפחית את הסיכונים להתקפי לב, שבץ, סוכרת, דלקות פרקים ודמנציה. איך בדיוק? בואו ניקח נשימה עמוקה ונצלול פנימה.

 

מחבר המחקר, פרופסור מאט ווייטמן, הסביר שכאשר התאים בגוף שלנו נפגעים בגלל מחלה, עליהם לייצר מימן גופרתי כדי להמשיך לחיות.

אותו גז אמנם מריח רע אבל מסייע בהגנה על המיטוכונדריה, איברון קטן בתוך התא האחראי על ייצור האנרגיה. אם התהליך לא קורה, התא מת ואנחנו בצרות. מניעה או היפוך של נזק שנגרם למיטוכונדריה נחשבים למפתחות לטיפול במגוון המחלות שציינתי קודם.

"גיבור בריאות"

המדענים באקסטר הצליחו ליצור תרכובת בשם AP39 המשחזרת את הפעילות (וגם הריח) של מימן גופרתי, ומבדיקות שנערכו עולה ש"אם תאים פגועים מטופלים עם AP39, המיטוכונדריה נשארת מוגנת והתאים נשארים בחיים", לפי פרופסור ווייטמן. 

דוקטור מארק ווד, שותף נוסף במחקר, הלך רחוק עוד יותר ואמר: "למרות שמימן גופרתי ידוע כגז חריף שמדיף ריח רע מביצים סרוחות ונפיחות, הוא יכול למעשה להיות גיבור בריאות עם השלכות משמעותיות על טיפולים עתידיים עבור מגוון רחב של מחלות".

בעוד שהניסוי היה מוגבל לחשיפת תא במעבדה - בניגוד לתנאים בהם בני אדם שואפים את הריח המסריח - החוקרים אומרים שהם "פועלים להרחיב את המחקר לשלב בו אפשר יהיה לבדוק אותו על בני אדם."

אחרי שקראתם בטח עלו לכם כל מיני שאלות, כמו "כמה נפיחות משחרר אדם בממוצע ביום?" התשובה היא 14, רובן בלילה. או "באיזו מהירות נעה נפיחה?" התשובה: 3.05 מטר לשנייה, שזה 10 ק"מ בשעה. ולא, אל תשאלו איך בדיוק בדקו את זה, יש גבול.

גם אם המדענים של אקסטר עדיין לא הוכיחו שהרחה של נפיחות יעילה כמו העברת התרכובת AP39 ישירות לתאים, אולי לפחות המחשבות על התועלת שיכולה לצמוח תעזור לנטרל את הריח הרע כשתפגשו בו שוב. רק אל תכעסו על הבחור במעלית, אולי הוא מציל לכם את החיים!

ד"ר דנה פלורנטין היא רופאת הבית של אתר כללית ומומחית ברפואת משפחה

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש