חג סוכות עוד רגע כאן, והוא מלא באורחים. האושפיזין מגיעים לפעמים גם בלי התראה מוקדמת, ברוח החג. בשבילם ויותר מזה בשבילכם, הנה מתכון למנה שאפשר להכין מהר ובקלות, ואפשר גם לחמם בזריזות אם היא כבר מוכנה.
מה שנחמד בלזניה הצמחונית הוא שאפשר לשדרג אותה בהמון דרכים. אפשר לשנות את סוגי הגבינות, הירקות והתבלינים לגיוון. קבלו את הגרסה הבסיסית, עם מרכיבים שבדרך כלל יש לכם בבית, למעט אולי עלי פסטה שאפשר לקנות ולשמור בארון לעת הצורך. עליה תוסיפו ותשדרגו לפי הטעם.
לזניה צמחונית ללא מאמץ
מה צריך:
• עלי פסטה
• 2 ביצים
• 2 קופסאות קוטג' עד 5% 250 גרם כל קופסה
• 1/2 גוש גבינה בולגרית במליחות מעודנת עד 5%
• 2 רסק עגבניות קטן
• 1/3 כוס מים
• כ־4 עגבניות חתוכות לפרוסות (אפשר לשלב גם גמבה)
• לתיבול: בזיליקום, שום, מלח ופלפל
מרכיבים את הלזניה:
1. לוקחים תבנית בינונית ומרפדים אותה בנייר אפיה ועליו מניחים עלי פסטה (שכבה אחת).
2. בקערה מערבבים את הקוטג', הביצים והתבלינים.
3. בקערה נפרדת במערבבים את הרסק והמים.
4. על דפי הפסטה שופכים 1/2 מכמות בלילת הקוטג'.
5. ואז שופכים 1/2 מתערובת הרסק והמים.
6. מעל מפזרים פרוסות עגבניה.
7. ושוב הכול מההתחלה: פורסים עלי פסטה, מעליהם את שארית הקוטג' ומעל את שארית הרסק והמים ושוב פרוסות של עגבניות.
8. מעל 2 השכבות מפוררים את הגבינה הבולגרית.
9. מכניסים את הלזניה לתנור שחומן מראש ל־180 מעלות לכ־45 דקות.
הלזניה טעימה הרבה יותר יום אחרי, אז במקרה שבו אתם יודעים מתי האורחים מגיעים כדאי להכין אותה מראש ואז לכבד את מי שבא.
אפשר לייצר לזניה שטוחה יותר או גבוהה יותר, תלוי בסוג התבנית שבוחרים.
מה יש במנה:
אם חותכים ל־8 פרוסות כל פרוסה תכיל: כ־180 קלוריות, 13 גרם חלבון, 18 גרם פחמימות, 6 גרם שומן.
ולהשלמת התמונה - סלט
תוסיפו צבע ירוק ליד הלזניה האדומה והריחנית בצורת סלט עשיר בעלים ירוקים מכל הסוגים. שאפשר לשלב בו עם מעט גרידה של סלק וגזר שמן זית, לימון, מלח גס ופלפל ויש לכם ארוחה מהירה טעימה ומלאה.
חג שמח, ואל תשכחו להוציא את האורחים שלכם גם לטיול באזור, כדי להתאוורר וגם לשרוף כמה קלוריות על הדרך.
יעל משיח־ארזי היא דיאטנית קלינית בכללית. היא מנחת קבוצות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל