יש לכם אירוע מחר, מחרתיים וגם בשבוע הבא? כבר הודיעו לכם שלקראת החגים מתוכננות עוד חמש חתונות שבכולן אתם פשוט חייבים להיות? מה עושים עם כל השפע הזה כשהוא גורם לנו לפתוח עוד כפתור במכנסיים?
חבל שתסבלו! כל כך הרבה אוכל ושתייה, אין סיבה לחזור עם כאב בטן, רגשות אשם, או האנג אובר. אחרי שהתגברתם על המסעדות ובתי הקפה, דאגתי לרשימת טיפים שיכולים לעזור באירועים:
1. תתחילו להיות בררנים
חפשו את האוכל האיכותי שיהיה לכם טעים ולא יציף אתכם בשמן, זה שייתן לכם הרגשה נעימה בגוף, בלי צרבות, בלי רטבים מיותרים - בקיצור, איכות.
מה למשל? נתחי בשר ודג איכותיים, סלטים עם מרכיבים מרעננים ומאכלים אקזוטיים מעניינים. תגיעו בהחלטה ברורה שאתם יוצאים עם בטן שבעה ונינוחה מהאירוע הזה, ובלי סיבות לבכות על חלב שנשפך למחרת בבוקר.
2. תסקרו את השטח ואז תבחרו
במילים אחרות - תבחרו חכם. תשאלו את עצמכם אם לא חבל לבזבז מקום בבטן על עוד פסטל סתמי. אם כבר אכלתם כל כך הרבה אגרולים בחייכם עדיף שתיקחו משהו אחר לשם שינוי משהו אחר.
3. אל תגיעו מורעבים לאירוע
זה נשמע פולני, אבל זו אולי הטעות הכי עתיקה ושכיחה ובאמת שהיא לא עוזרת. מי בכלל רוצה לצום כל היום - זה לא בריא ומכניס את הגוף לשגעת. אם אתם מורעבים עד שתגיעו לאירוע, תריחו ותראו את כל האוכל, יהיה לכם קשה לחשוב כמו שצריך ואז איך תוכלו לעשות בחירה איכותית ומושכלת?
אז תקפידו לאכול מסודר ביום האירוע. אפשר בהחלט לכווץ קצת את ארוחת הצהריים על חשבון זו שתגיע בערב - אבל לא בצורה שתגרום לכם להסתובב עם חור בבטן.
4. תתנסו במאכלים לא מוכרים
כל פעם שבישלתם קינואה היא יצאה כמו דייסה לתינוקות? תמיד פחדתם להזמין טונה צרובה? הנה הזדמנות טובה להשראה - תבדקו איך השף הכין אותם. אם זה לא טעים תמיד אפשר להניח בצד ולטעום משהו חדש, אף אחד לא ייעלב.
5. נסו לעקוב אחרי מה שאכלתם
ממש אין צורך ברישום אכילה מדוקדק, אבל כן מומלץ לנסות לראות את התמונה הכללית ולקבל החלטות לפיה. הנה כמה דוגמאות קלאסיות:
אם אכלתם הרבה פחמימות במנות הבופה - כי היו פוקאצ'ות טריות בתנור אבן והיה טעים, ותרו על תפוחי האדמה, האורז והחומוס למיניהם במנה העיקרית. או לפחות, צמצמו את הנוכחות שלהם בצלחת.
אם על השולחן מונחים מזטים ושאר בצקים וממרחים תתמקדו קודם בירקות, רצוי אלו שלא טוגנו. לגבי הבצקים - תטעמו ותמשיכו הלאה, בעיקר אם אכלתם הרבה פחמימות במנות הראשונות.
הנה מגיע הדג, ויש גם סטייק ורבע עוף, ופרגית - יש לכם מקום לכל זה? אם לא - תחליטו מה בא לכם יותר. תזכירו לעצמכם שאיכות והנאה נקבעות גם לפי התחושה שיוצאים איתה מהאירוע. לצאת כבדים ומפוצצים זאת לא חוויה איכותית במיוחד.
ותשמרו מקום לקינוח! לא משנה כמה פעמים נגיד את זה לעצמנו, לקינוחים אין באמת קיבה נוספת, אז תשאירו שם קצת מרחב.
6. מה תשתו?
בדיוק כמו האוכל, גם השתייה היא מקור בלתי נדלה לקלוריות וסוכר. אך אל דאגה, גם בחתונה יש אפשרויות שפויות.
למשל, במקום קולה ומיצים מתוקים (ברור לכם שאף אחד לא עמד וסחט אותם הרגע, נכון?) אפשר לתפוס כיוון מתוחכם יותר עם סודה או טוניק, וגם דיאט זה בסדר.
וכמובן שתמיד יש את המשקה האולטימטיבי - אתם יודעים למי אני מתכוונת נכון? כן, כן - מים.
7. מותר גם אלכוהול
תרימו כוסית אלכוהולית, אבל לכו על משהו טוב. למשל משקה ספיריט איכותי כמו וודקה ממותג ראוי, ווסקי מיושן או ג'ין עם קרח, או בצ'ייסר (150 קלוריות למנה, 75 לצ'ייסר). אם בא לכם משהו מעודן יותר גם כאן תוספת סודה, טוניק או משקה דיאט תשתלב טוב.
תמיד אפשר לשתות יין, שמגיע עם כמה יתרונות משלו. ואנשי הבירה, קחו בחשבון שבשליש ליטר בירה יש 150 קלוריות.
מה לא כדאי לשתות? קוקטיילים שיספקו לכם 200-300 קלוריות לכוס, יינות מתוקים, מוגזים מתוקים ומשקאות אנרגיה - בגלל תוספת הסוכר, כ-100 קלוריות בכוס.
איך עומדים בכל הפיתויים? תישארו מחוברים להחלטה שלכם. אמרנו איכות, אמרנו הרגשה טובה בגוף, פחות קלוריות וג'אנק. תזכרו את כל היתרונות - הם יעזרו לכם להרגיש פחות מסכנים כשתחליטו להשאיר בצד עוד תוספת.
אם זה מתאים לכם, אפשר לבקש תזכורת מאדם שנח לכם לשתף אותו במטרה שלכם. אדם כזה שיוכל לתת תזכורת עדינה במבט או אפילו בסימוס מחזק שיזכיר לכם את ההחלטה החשובה שלכם.
מה עושים בבוקר שאחרי (בתקווה שלא תזדקקו להנחיות האלו)
שתו הרבה מים. כך תעזרו להניע את מערכת העיכול אם אתם כבדים. שתיית מים מסייעת להפיג כאב ראש אם התפרעתם עם האלכוהול. וטיפ - בפעם הבאה שתו הרבה מים כבר לפני שאתם הולכים לישון, ואז הסיכוי שתתייבשו ויכאב לכם הראש כשתתעוררו, יקטן.
אם יש צרבת קחו משהו יבש, אולי צנים, או קצת בייגלה. אוכל יבש סופח את מיצי הקיבה שעולים וגורמים לתחושה השורפת. כשיש צרבת לא כדאי לשתות קפה על בטן ריקה - זה רק יגביר את חוסר הנוחות, תאכלו משהו קודם.
הפקת לקחים: אם במבט לאחור נראה שאכלתם יותר מידי קחו את זה לכיוון חיובי - תסיקו מסקנות לפעם הבאה. נסו לחשוב מה מתוך מה שאכלתם לא היה הכרחי בשבילכם.
אם אתם מרגישים נפוחים וכבדים תזכרו את התחושה הזו באירוע הבא. תחושה גופנית יכולה להיות חזקה יותר מכל מנטרה, מכל משפט תוכחה או כל רשימת טיפים שתקבלו - פשוט תקשיבו לגוף שלכם.
והכי חשוב, תחשבו חיובי. תזכרו שהיום הוא יום חדש עם הזדמנות לאזן. למשל, צאו להליכה, תקפידו על בחירות טובות יותר. בשום פנים אל תכנסו ללופ של "לצום היום כי זללתי אתמול". בדיוק כמו שלא כדאי לצום ביום שלפני, לא מומלץ לצום ביום שאחרי.
תמי אדיב היא תזונאית קלינית בכללית, מתמחה בסוכרת, השמנה, ניתוחים בריאטריים וטבעונות