תבשיל כוסמת וירקות
מצרכים ל-12 מנות:
1 כף שמן זית
1 בצל יבש גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 גזר מגורר בפומפייה גסה
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
1/2 ק"ג כוסמת
3 כוסות מים רותחים
1/4 כפית אבקת קארי, מלח, פלפל
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את הבצל, את השום, את הפטריות, את הגזר ואת העגבניות (בסדר זה). מאדים במשך כעשר דקות, תוך כדי בחישה בכף עץ.
שוטפים את הכוסמת במים חמים ומסננים. מוסיפים את המים, מתבלים בקארי, במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים במשך כחצי שעה עד לאידוי הנוזלים. מקשטים בפטרוזיליה.
ערך תזונתי למנה:
כ-170 קלוריות
33 גרם פחמימות מורכבות
6.5 גרם חלבון
2.7 גרם שומן
0.9 גרם סיבים
עדינה בכר היא דיאטנית בכירה של כללית במחוז שרון-שומרון
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות