חיפוש

dsdsdsd
תותים ואוכמניות בתוך קערה בצורת לב

חטיף מתוק? אכלו תותים ופירות יער!

שעת אחה"צ, וממש בא לכם משהו מתוק בפה. אבל שנייה, לפני שאתם עושים את המעשה, כדאי שתקראו על מחקר חדש שטוען: אם תחליפו את המתוק בתותים, אוכמניות ושאר פירות יער, תאכלו לחסוך לא מעט קלוריות וקילוגרמים. כמה? ומה הקשר לארוחת הערב?

ד"ר דנה פלורנטין

ד"ר דנה פלורנטין

בקיצור

01

מחקר בריטי מצא כי אם תוותרו על הנשנוש המתוק של אחה"צ ותחליפו אותו בחופן פירות יער, תורידו במשקל - בלי קשר לפעילות גופנית או לדיאטה.

02

המחקר נערך במשך ארבעה חודשים. אלו שאכלו פירות יער הרגישו צורך לאכול הרבה פחות בארוחת הערב שלהם.

03

לפירות יער יש יתרונות בריאותיים רבים. בין היתר הם מסייעים לבריאות המוח, למערכת החיסונית, לכלי הדם, ולבריאות הלב.

אם היו אומרים לכם שאכילה של פירות טעימים תעזור לכם להוריד במשקל, בלי שום מאמץ נוסף, לא הייתם אומרים כן? ואנחנו חוסכים לכם את ההצצה על לוח השנה - זה לא 1 באפריל.

מחקר שנערך בבריטניה מצא כי אם תוותרו על הנשנוש המתוק של אחה"צ (ובינינו, מי לא חוטא פה ושם?) ותחליפו אותו בחופן פירות יער, תשילו כחצי קילוגרם מהמשקל שלכם בחודש - בלי קשר לפעילות גופנית או לדיאטה.

חצי קילו פחות בחודש

מה ההיגיון, אתם שואלים? במחקר שנערך בבית הספר לספורט ובריאות באוניברסיטת לאפבורו נמצא שאנשים שנשנשו פירות יער הסתפקו בכמות קטנה יותר של מזון בארוחת הערב, בהשוואה לאלה שאכלו חטיף מתוק, אפילו שמספר הקלוריות בשני המקרים היה דומה. 

12 משתתפי המחקר, שארך ארבעה חודשים, חולקו לשתי קבוצות: הראשונה אכלה חטיף מתוק, והשנייה אכלה חופן פירות יער (כולל תותים, פטל, פטל שחור ואוכמניות). כעבור שעה, התבקשו המשתתפים משתי הקבוצות לאכול פסטה לארוחת ערב, עד שהם הרגישו "מלאים ומרוצים".

התוצאות הראו כי אלו שצרכו חטיף מתוק אכלו כמות גדולה בכ־20% יותר מאלו שאכלו פירות יער. לפי החישוב של החוקרים, מדובר ב־134 קלוריות פחות ביום ו־938 פחות בשבוע, מה שמוביל להפחתה של כחצי קילו בחודש.

מסייעים גם ללב ולמוח

פירות יער ידועים זה מכבר כבעלי יתרונות בריאותיים רבים, בעיקר בזכות נוגדי החמצון והוויטמינים שהם מכילים. הם מסייעים בין היתר למערכת החיסונית, לבריאות המוח, לכלי הדם, ולבריאות הלב.

"יש להם הרבה יתרונות בריאותיים, אבל לראשונה הוכח שצריכה של פירות יער כחטיף מפחיתה את כמות האוכל שאוכלים בארוחה הבאה של היום", אמרו החוקרים, "זו שיטה פשוטה שעשויה לעזור לאנשים לשלוט ולהפחית במשקל בלי שום מאמץ נוסף, ואפילו בלי לשים לב".

ככלל, מזון עם אינדקס גליקמי נמוך משביע יותר לאורך זמן, לעומת מזון עם אינדקס גליקמי גבוה שמגביר בסופו של יום את תחושת הרעב. 

או במילים אחרות: אכילה של פחמימות פשוטות וללא סיבים תזונתיים גורמת לנו להיות יותר רעבים ולאכול יותר. לעומת זאת, צריכת אותה כמות קלוריות אבל ממזונות שמכילים פחמימה מורכבת וסיבים תזונתיים (קטניות, פירות, דגנים, לחם מלא) תגרום לנו לתחושת שובע לאורך היום, ולכן נאכל פחות ובסוף נרד במשקל.

המחקר נערך לבקשת British Summer Fruits, הגוף שמספק 97% מכל פירות היער שנמכרים לסופרמרקטים המובילים בבריטניה. הוא חלק מקמפיין Berries Seasonal, שמטרתו היא לשנות את הרגלי האכילה  ולשפר את המצב הבריאותי של האנשים שמתגוררים במדינות הממלכה.

ד"ר דנה פלורנטין היא מומחית ברפואת משפחה ורופאת הבית של אתר כללית

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש