חיפוש

dsdsdsd
המלצות לבריאות הילדים בעידן הדיגיטלי

המלצות לבריאות הילדים בעידן הדיגיטלי

הם מקיפים אותנו ונמצאים בכל מקום - מסכי המחשב, הסמארטפון, הטאבלט והטלוויזיה. אפילו את הכתבה הזאת אתם קוראים מול מסך. השאלה היא עד כמה זה בריא לנו ולילדים שלנו - והאמת שלא במיוחד. אז מה עושים? יש לנו 5 כללים פשוטים

פרופ' יוסי מאירוביץ

​אנחנו חיים בעולם דיגיטלי ומוצאים את עצמנו רוב היום מול מסכים: סמארטפון, טאבלט, לפטופ, מחשב נייח ואיך לא - הטלוויזיה! אנחנו כבר מקרה אבוד... אבל מה בנוגע לילדים? אותם אפשר וצריך להרגיל למציאות אחרת, כזאת שמאפשרת להם לגדול באמת, בלי הפרעות על המרקע.

בשנים האחרונות מתפרסמים יותר ויותר מחקרים שמהם עולה שהמסכים מזיקים לילדים שלנו. אז מה עושים? ארזנו לכם 5 המלצות של איגוד רופאי הילדים שיעזרו לכם ולילדים שלכם לחיות בצורה בריאה יותר בעולם הדיגיטלי הזה שלנו:

1. זזים מהמסך

חשוב לעודד פעילות גופנית בקרב ילדים: משחק בחצר, רכיבה על אופניים או אפילו טיול רגלי בפארק מקדם את הבריאות של ילדים ושל כל המשפחה.

2. אם כבר צופים, אז ביחד

השקיעו תשומת לב בצריכת מדיה משותפת עם הילדים. זמן צפייה משותף של הורים וילדים יאפשר השגחה על התכנים אליהם הילדים נחשפים, וכך גם תתאפשר שיחה על התכנים כדי לסייע לילדים לפרש אותם באופן הולם.  

3. כל גיל וזמן המסך שלו

חשוב לשים לב ש"זמן המסך" לא יעלה על שעתיים ביום, ולהימנע עד כמה שניתן מצפייה עד גיל שנתיים. מומלץ לצמצם את זמן החשיפה למסכים בקרב גיל הגן לשעה ביום ולילדים בגיל בית הספר לשעתיים ביום לכל היותר.

4. אזור נקי ממסכים

הגדירו אזורים ללא מסכים בבית. חדר השינה של הילדים, למשל, יכול להפוך לאזור נקי מטכנולוגיה, כדי לאפשר הירדמות טובה ושינה רגועה.

5. היו דוגמה עבור הילדים

ככל שהורים מקפידים על הרגלים מקדמי בריאות, כך גם  הילדים מאמצים אורח חיים בריא וחיובי. הדבר נכון גם בכל הקשור להרגלי השימוש באמצעים דיגטליים.

מה כן אפשר לעשות עם הילדים במקום לצפות בטלוויזיה? יש לנו כמה הצעות:

משחקים לילדים

רוצים לדעת עוד? הנה המסמך המלא שחיברו המומחים של האיגוד הישראלי לרפואת ילדים.

גם אני יודע כי כאשר הילד משועמם, הפתרון הזמין הוא לפתוח את הטלוויזיה - זה פשוט ונוח להורים, והילדים מרוצים ממנו גם. אבל לאור כל המחקרים שנעשו בנושא אפשר למצוא נזקים ממשיים כתוצאה מצפייה לא מבוקרת במסך, אז לפני שמפעילים את הטלוויזיה, אני מציע לחשוב רגע על האפשרויות החלופיות שהועלו בכתבה.

פרופ' יוסי מאירוביץ הוא ראש רפואת ילדים באגף הרפואה בכללית

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש