חיפוש

dsdsdsd
רופאה צועקת בפה פעור כשידיה מושטות לצדדים

הרופאים בהלם: האיש שחזר לחיים אחרי 18 שעות ללא דופק

לילה שלם שכב צרפתי בן 53 ללא הכרה על שפת הנהר אחרי דום לב. כשבני משפחתו מצאו אותו, חום הגוף שלו עמד על 22 מעלות בלבד. איך הרופאים הצליחו להחזיר אותו לחיים? קבלו סיפור שלא היה מבייש שום סרט הוליוודי

בקיצור

01

בדרך חזרה ממסיבת יום ההולדת של אח שלו, חטף האלמוני הצרפתי בן ה־53 דום לב ליד נהר והתמוטט

02

בני המשפחה שלו מצאו אותו לאחר שעות רבות כשהוא מחוסר הכרה עם חום גוף נמוך מאד של 22 מעלות

03

הוא ניצל בזכות הטמפרטורה הנמוכה של הגוף שלו ששמרה על איברים חיוניים כמו הלב והמוח

צריך להיות במקום הנכון בזמן הנכון - אין קלישאה טובה יותר לתאר את הנס המטורף של האלמוני הצרפתי, שחזר לחיים אחרי 18 שעות ללא דופק, בזכות כך שהיה במקום פתוח בלילה קר בצפון צרפת, וגם בזכות הצוות הרפואי שטיפל בו.

הגיבור שלנו בן ה־53 צעד ב־12 במרץ, 2018, ממסיבת יום ההולדת של אחיו לביתו שבעיר בזייר. בדרך, ליד אחד הנהרות בעיר, הוא חטף דום לב והתמוטט. כעבור שעות רבות הוא נמצא מחוסר הכרה על־ידי בני משפחתו. למקום הוזעק צוות רפואי שהחל בניסיונות החייאה, למרות שמאוחר יותר הם הודו כי "הסיכויים שלו לשרוד שאפו לאפס". ניסיונות ההחייאה נמשכו באמבולנס ובבית החולים בבזייר.

​קיבל התקף לב תוך כדי ריצה והמשיך לרוץ

איך זה אפשרי?
קיבל התקף לב במהלך מרוץ והמשיך לרוץ

אתנחתה מטאורולוגית: הטמפרטורה בעיר בזייר בערב שבו התמוטט האלמוני הייתה כ־10 מעלות. ולמה זה חשוב? ובכן, כשאנשי הצוות הרפואי הגיעו למקום הם זיהו שהבחור סובל מהיפותרמיה (מכת קור) קיצונית, כשחום הגוף שלו הוא 22 מעלות בלבד (במקום כ־37 מעלות במצב נורמלי).

ברוב המוחלט של המקרים היפותרמיה ברמה כזו משולה למכת מוות, אלא שפה קרה בדיוק ההיפך. הצוות הרפואי הניח (בצדק) שחום הגוף הנמוך הגן על איברים חיוניים, כולל המוח, ושייתכן כי ההיפותרמיה מונעת מהלב לחזור ולפעום. לכן, הוחלט להמשיך בעיסויים של הלב ובהזרמה של דם למוח, עד שהגוף יתחמם מספיק - ואז הם יוכלו לדעת האם יש לאלמוני סיכוי לחיות.  לפי הרופאים גם אם הלב פועם לאט מאד הוא עדיין שומר על זרימת הדם למוח, ושמירה עליו היא תמיד בראש סדר העדיפויות של הגוף. זו הסיבה, שעיסויים בזמן החייאה, אפילו באיכות ירודה, מצילים חיים בזמן דום לב.

​"כך הצלתי את בעלי מהתקף לב"

הסיפור המדהים של נילי
"כך הצלתי את בעלי מהתקף לב"

לאחר עבודה ידנית של ארבע וחצי שעות על הלב, הוטס האלמוני בהליקופטר לבית החולים בעיר מונפלייה, שם הוא חובר למכשיר לב־ריאה חיצוני ששמר על זרימת הדם לגוף במקום הלב. הוא גם  חובר למכונת הנשמה ודיאליזה כדי לייצב אותו. כשחום הגוף הגיע לטמפרטורה מספקת של 32 מעלות, נעשה ניסיון החייאה אחרון - והבלתי ייאמן קרה: הדופק חזר.

האלמוני אמנם סבל ממספר צלעות שבורות בעקבות שעות רבים של עיסויים ללב, אבל זהו מחיר מזערי שהוא היה צריך לשלם. זמן קצר אחרי שחזר לחיים, הוא כבר החל ללכת והגיב לשאלות פשוטות. הרופאים העריכו שהוא נמצא בדרך הנכונה להחלמה מלאה.

"זוהי הרפתקה רפואית ואנושית יוצאת דופן", סיכם ד"ר שארבי, מנהל מחלקת טיפול נמרץ בבית החולים במונפלייה, "הבחור הזה, שלא היה לו שום סיכוי להתעורר, שוכב עכשיו במיטה, ער. הצוות שטיפל בו המום שהוא שרד".

ד"ר קטיה אורבין היא מומחית לקרדיולוגיה ולרפואה פנימית, ורופאה בכירה בטיפול נמרץ לב המערך הקרדיולוגי, בית חולים בלינסון מרכז רפואי רבין

ד"ר דנה פלורנטין היא מומחית ברפואת משפחה ומנהלת מרפאת לב העיר בפתח־תקווה

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש