חיפוש

dsdsdsd
צנצנות ריבה מלאות ופתוחות

תנו כבוד לריבה!

עם כל הכבוד לפרג ולתמרים, פורים בשבילי זה החג של הריבה. עם היסטוריה עשירה ואפס אחוז שומן, הנה כמה דברים שכדאי לדעת עליה - ולא רק בשביל אוזן המן

יעל דרור

פעם, אוזני המן בפורים היו ממולאות בשני דברים בסיסים: ריבה או פרג. הייתה איזו פשטות טעימה, כשהן עוד היו בגודל הרבה יותר סביר לכל "ביס אנושי". גם המילוי היה הרבה יותר עשיר בהשוואה לכמות הבצק...

כיום לקראת פורים אפשר למוצא מגוון רחב של אוזני המן במגוון רחב של מילויים: שוקו​לד, אגוזים, תמרים ועוד. חג פורים הוא הזדמנות נהדרת לחזור ולתת כבוד לריבה המתוקה, המוכרת והאהובה.

7 דברים על ריבה, לכבוד פורים ובכלל:

1. אפס אחוזי שומן – ריבה היא המאכל המתבסס בעיקר על פירות טריים. הפירות אמנם עשירים בפחמימות, אך מכילים 0% אחוזי שומן! לכן גם הריבות יכילו לא מעט קלוריות, אך יהיו דלות בשומנים.

2. סוכר – אחד המרכיבים העיקריים בהכנת ריבה הוא הסוכר. מדובר בכמות של 1 ל-1 בין כוס פרי לבין כוס סוכר בעת הכנת ריבה ביתית. מבשלים הכל ביחד על אש קטנה, עד שמתקבל מרקם סמיך ומתוק שיכול להשתמר לאורך ימים ואפילו חודשים רבים, גם ללא צורך בקירור.

3. סוכר כחומר משמר טבעי – כן, הסוכר הרב הנמצא בריבה (מהפרי ומהתוספת בעת הבישול) משמש גם כחומר משמר יעיל מאוד נגד התפתחות חיידקים ופתוגנים. יש ארצות בעולם בהן בעבר הריבות היו אחד המאכלים החשובים ביותר לקראת החורף הקר והמושלג, כיוון שהצליחו להשתמר באיכות גבוהה לאורך כל השנה.

4. ללא תוספת סוכר – על חלק מהריבות התעשייתיות ניתן למצוא את הרישום "ללא תוספת סוכר". אין מדובר בריבה שלא מכילה סוכר! אלא מדובר בכך שלא הוסיפו סוכר בתהליכי ההכנה של הריבה. הסוכר הנמצא בריבה מקורו מהפרי ומדובר בכמות לא נמוכה בכלל. לכן, אנשים המנסים להפחית את כמות הסוכר בתזונתם (או חולי סוכרת) צריכים להבין שלא מדובר במוצר נטול סוכר. לכן יכול להיות שהוא אינו מתאים עבורם.

5. קלוריות – כמות הקלוריות הנמצאת בריבה ממוצעת היא 240 קק"ל/100 גרם. מדובר בכמות של כ-24 קלוריות לכל כפית (שטוחה! לא כזאת שמעמיסים עליה מכל הצדדים...). מכאן, ששילוב כפית ריבה על פרוסת לחם או ביוגורט ואפילו על פרוסת עוגה, יכולה להשתלב בכל דיאטה בריאה, רק שימו לב לכמות בכל כפית.

6. חומר מייצב טבעי – על מנת לשמור על הריבה בצורתה המקורית לאורך זמן נהוג להוסיף חומר מייצב בנוסף לסוכר. אחד החומרים המייצבים הטבעיים החושבים בתעשייה הוא סיב ה"פקטין". אם רוצים להכין בבית ריבה ניתן בקלות לשלב גם בה את הפקטין הטבעי. כל שצריך לעשות הוא לאסוף גרעינים של לימון ולשלבם תוך כדי בישול הריבה. גרעיני הלימון, ובכלל גרעיני פירות ההדר, עשירים מאוד בסיבי הפקטין, והוספתם לריבה בעת הבישול מאפשרת לו להשתחרר מן הגרעין ולהשתלב בבלילת הריבה.

7. לא רק פירות – ריבות יש כיום לא רק מפירות. הריבות הכי מוכרות שאינן על בסיס פירות הן ריבת בצל (למשל כתוספת בכל מסעדה לפטה כבד) וריבת עלי ורדים. כמו כן, אפשר למצוא ריבות מעגבניות, גזר ושאר צורות מגוונות של ירקות, המשתלבות  בהצלחה רבה בתחום הריבה.

לסיכום

הריבה היא אחד המאכלים המתוקים החשובים בתזונת האדם, המוכרת במשך שנים. בחג פורים שווה לחזור ולתת לה כבוד, למרות כל החידושים בתחום המילויים.

ריבה ביתית היא אחת הדרכים הטעימות והקלות להכין לבד מאכל טעים עם אפס אחוזי שומן, מייצבים טבעיים וכמובן טעם נהדר. בחרו את הפירות שאתם אוהבים, שלבו והכינו לבד ריבות בבית, שאפשר גם אותן לתת בשמחה כחלק ממשלוח המנות בפורים לכל מי שאתם אוהבים. ​

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש