חיפוש

dsdsdsd
ילד מכין שיעורי בית

שיעורי בית לחיים

בואו נודה על האמת, רוב הילדים היו מעדיפים שההורים יכינו להם את שיעורי הבית בזמן שהם משחקים. אז איך בכל זאת אפשר לגרום להם לשבת על הישבן? יש לנו כמה טיפים, וגם עצה חשובה לחיים: תנו להם סמכויות ואחריות

יהודית דרורי

יהודית דרורי

בקיצור

01

השתדלו להעביר בהדרגה תחומי אחריות לילדים שלכם. בכך אנחנו מעבירים מסר חשוב: "אתם כבר גדולים ומסוגלים, אנחנו סומכים עליכם".

02

את כל התרגולים, כולל פעילויות שגרתיות כמו צחצוח שיניים ולבישת בגדים, מומלץ לתרגל בזמן נוח ורגוע (לא כשכולם ממהרים בבוקר).

03

לכל ילד מתאים משהו אחר. הוא או היא לא חייבים לעשות את שיעורי הבית ליד השולחן בחדר. תהיו גמישים, אפשר גם בסלון או במטבח.

בין אם אתם אוהבים את זה או לא, תתמודדו. החגים הסתיימו והגיע הזמן לחזור לשגרה: התארגנות בוקר, הליכה או נסיעה לבית הספר או לגן, חוגים, שיעורי בית. חושבים שלכם קשה? לילדים אפילו יותר.

אולי דווקא עכשיו זה זמן טוב לשינוי, להרגלים חדשים שיעשו לכם ולילדים שלכם את החיים קלים ואיכותיים יותר.

תנו להם לשחות בחומר

ככלל לחיים בכלל - השתדלו להעביר בהדרגה תחומי אחריות לילדים שלכם. בכך אנחנו מעבירים מסר חשוב: "אתם כבר גדולים ומסוגלים, אנחנו סומכים עליכם".

לפעמים, בהתחלה, הם זקוקים לעזרה, ואנחנו כמובן נהיה שם בשבילם כדי ללמד, למשל סידור של הילקוט. אפשר ללמד אותם לסדר את התיק לפי מערכת השעות, את המקצועות לפי צבעים, לחשוב ביחד מהו התא המתאים למחברות מהו התא המתאים לספרים, איפה לשים את האוכל וכדומה. אבל בסופו של דבר האחריות, כאמור, חייבת להיות שלהם, כדי שיוכלו להתמצא בו גם בלי עזרתכם.

את כל התרגולים, כולל פעילויות שגרתיות כמו צחצוח שיניים ולבישת בגדים, מומלץ לתרגל בזמן נוח ורגוע (לא כשכולם ממהרים בבוקר).

​כמה שעות שינה צריך הילד שלך?

המומחים בדקו וקבעו
138059960.jpg

שיעורי בית בסלון? כן!

הילדים היו מעדיפים שתעשו להם את שיעורי הבית, אבל שוב: חשוב לעודד אותם לעשות דברים לבד. רק תוודאו שהם הבינו את המשימה, תנו להם לשחות בחומר ובידקו מדי פעם איך הם מסתדרים.

• מתי - חישבו עם הילדים מהו הזמן המתאים ביותר בעבורם להכנת שיעורי הבית (אחרי ארוחת צהריים, לפני ארוחת הערב או מיד עם החזרה מבית הספר). השתדלו לשמור על מועד קבוע שיהפוך לשגרה. 

• איפה - לכל ילד מתאים משהו אחר. הוא או היא לא חייבים לעשות את שיעורי הבית ליד השולחן בחדר. תהיו גמישים, אפשר גם בסלון או במטבח. 

• תפאורה - בידקו שהם יושבים בנוחות, רגליים מונחות על הרצפה, שהתאורה מספיקה ושאין גירויים מסביב (טלפונים, משחקים של אחרים, טלוויזיה).

• פסק זמן - לפעמים, בתחושה שלהם, ההכנה של שיעורי הבית נמשכת נצח. כדי לשמור אותם ערניים דאגו להפסקות עם משחקי תנועה (משחקי כדור, הליכת מריצה). חשוב גם לדעת מתי להפסיק ולהמשיך למחרת. 

יהודית דרורי היא מרפאה בעיסוק ממחוז דן־פ"ת בכללית

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש