חיפוש

dsdsdsd
המרפאה הגאה בגן מאיר בתל אביב

המרפאה הגאה גן מאיר בתל־אביב: מקבלים גם סטרייטים...

אנחנו מזמינים אותך למרפאה קצת אחרת, באווירה פתוחה ומחבקת, כיוון שחשוב לנו שתרגישו טוב ונוח עם רופא או עם רופאת המשפחה שלך. רבים מלקוחותינו מרגישים לגמרי בנוח עם רופא או רופאת המשפחה שלהם. וזה סבבה. אנחנו פה בשביל הרבה אחרים שלא

ד"ר גל וגנר־קולסקו

​איפה המרפאה? מהן שעות הקבלה?
לכל הפרטים על מרפאת גן מאיר

למה צריך מרפאה גאה?

בכל העולם קיימות מרפאות למען קהילת הלהט"ב – LGBT clinics. לשמחתנו, בכללית הבינו זאת ופתחו בתל־אביב את מרפאת גן מאי​​ר - המרפאה הגאה הראשונה והיחידה בישראל.

אז מה מיוחד בזה?

במרפאה עובדים רופאים מומחים ברפואת משפחה, ברפואה פנימית ובמחלות זיהומיות בעלי ידע וניסיון בטיפול בבעיות אופייניות לקהילת הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים), וגם בבעיות רפואיות רגילות, שאינן קשורות לקהילה. המרפאה שלנו ידידותית לקהילת הלהט"ב - וכמובן שגם לסטרייטים.

במהלך השנים הרבות שבהן פועלת המרפאה הצטרפו אלינו מאות מטופלים, להט"בים וסטרייטים מהשכונה, שגילו שאנחנו מרפאה נחמדה שנעים לבוא אליה וכולם מרגישים בה בבית. 

רגע רגע, מה בכלל אכפת לרופא/ה אם אני הומו, לסבית, טרנג'נדר או ביסקסואל?

אכפת לנו. כרופאי משפחה אנחנו מטפלים באנשים ולא במחלות. וכדי לטפל באנשים, חשוב לנו להכיר אותך באופן מלא כאדם, ולא רק כמישהו או כמישהי שכואב לו/ה היום הגרון או שיש לו/ה נזלת.

אוקיי, אז נניח שהרופא/ה בתמונה. מה הלאה?

חשוב שאנחנו יודעים. עכשיו, אנחנו בטוחים שתרגיש או תרגישי נעים יותר לבוא כשתצטרכו אותנו.

"נעים ונוח" זה לא משהו שאני צריך שיהיה לי בים? איך זה קשור לרפואה?

ובכן, מתברר (ואת זה אנחנו יודעים לפי מחקרים שנעשו במדינות שונות בעולם) שהומואים, לסביות, טרנסג'נדס וביסקסואלים הולכים פחות לרופא/ה.

וכשהם באים לרופא/ה, הם לרוב לא מספרים על הנטייה המינית או על הזהות המגדרית שלהם/ן. ברוב הפעמים, אגב, הרופא/ה לא שואלים על זה - גם כשזה ממש חשוב.

אולי אנחנו לא הולכים כי אנחנו פשוט יותר בריאים?

אולי. אבל אולי לא הולכים/ות כי מתביישים/ות? כי מפחדים/ות מתגובות לא סימפטיות? (אלה הסיבות העיקריות, בכל אופן, שעלו במחקרים שנערכו בעולם).

מתביישים? מפחדים? אני מחוץ לארון כבר 20 שנה, ומדבר עם רופאת המשפחה שלי על בן הזוג שלי חופשי.

מעולה! מי שטוב לו עם רופאת המשפחה שלו - חשוב שימשיך ללכת אליה. אנחנו פה בשביל הרבה שמרגישים אחרת.

ואגב, אנחנו פה גם כדי שרופאים ורופאות שאין להם הידע וההיכרות עם הקהילה יקבלו הדרכה בנושא - ברמלה, בראשון לציון, בקריית שמונה וגם במרכז תל אביב.

במהלך שנות עבודתנו במרפאה השקענו מאמץ רב במתן הרצאות לצוותים רפואיים בכל הארץ בנושאי בריאות של קהילת הלהט"ב: כיצד ניתן לעזור לבני נוער להט"בים במצוקה? כיצד ניתן לעזור לזוג נשים או זוג גברים שרוצים להרחיב את המשפחה? מה המעקב הרפואי המומלץ לטרנג'נדרס? ועוד ועוד.

טוב דוקטור, תכלס אני לסבית ואני לא שונה מכל החברות הסטרייטיות שלי, מה בעצם ההבדל?

את בהחלט לא שונה, אבל יש עניינים שכיחים יותר אצל לסביות, רוצה דוגמה? לסביות הולכות פחות לרופא/ת נשים לבדיקה שגרתית (מתי עשית בדיקת פאפ בפעם האחרונה?).

אני מבינה, החלטת להפחיד אותי? קטן עלי...

ממש לא רוצים להפחיד... רק לתת ידע. כי ידע הוא כוח.

חשוב לדעת שלסביות הולכות פחות לבדיקה גניקולוגית. אז אם כבר שלוש או חמש שנים לא הלכת לבדיקה גניקולוגית, יכול להיות (רק יכול להיות, לא בטוח) שזה קשור גם לזה שאת לסבית. ועוד יותר חשוב, שתבואי אלינו ונפנה אותך לרופאה גינקולוגית מומלצת.

מה עוד חשוב, דוקטור?

לסביות מעשנות יותר (פי שלושה מנשים סטרייטיות), ולכן נמצאות בסיכון מוגבר לפתח מחלות לב וכלי דם. חשוב, להפסיק לעשן! בשנות הפעילות שלנו ערכנו בגן מאיר הרבה סדנאות להפסקת עישון. הסדנאות נערכו במרכז הגאה, והן מיועדות במיוחד בשבילכם ובשבילכן! 

מה עוד חשוב? מי שרוצה להרחיב את המשפחה, חשוב לה להתכונן לקראת ההורות. בעבר ערכנו בגן מאיר סדנה לקראת הורות לסבית. השתתפו בה כעשרה זוגות של לסביות, והיא הייתה מוצלחת מאוד!

נו טוב... אבל אני הומו גאה ומאושר, מה לי ולכל הסיפור הזה?

גם אצלך יש דברים שחשוב לדעת, לזכור ולטפל בהם לפני שהם הופכים לבעיה. מה עם סקס מוגן? אתה באמת תמיד שם קונדום? אתה לוקח פרפ בצורה מסודרת ועושה את כל הבדיקות החשובות?

טוב, דוקטור, שוב אתם מפחידים אותנו?

אנחנו לא רוצים להפחיד, אנחנו רוצים לדבר על מה שקשה לדבר עליו. אנחנו רוצים לדאוג שיהיה לך יידע, ואנחנו רוצים שתעשה סקס בכיף, אבל גם שתדאג לשמור על הבריאות שלך.

אני טרנסית דוקטור, תקבלו אותי גם?

בטח שנקבל, באהבה. יש לנו הרבה מטופלים ומטופלות מהקהילה הטרנסג'נדרית. אצלנו אפשר לקבל את הטיפול ההורמונלי, טיפולי התאמת קול למגדר, להיות במעקב הרפואי הנדרש וכן לקבל תשובות ועזרה בכל שאלה שעולה.

ואם אני ביסקסואל, גם יש לי מקום?

ביסקסואלים/יות ופאנסקסואלים/יות הם/ן חלק חשוב ומשמעותי בקהילה. גם ביסקסואלים רבים מגיעים אלינו ומרגישים נעים.

וסטרייטים, גם באים?

אצלנו אין אפליה, אנחנו מקבלים את כולם - גם סטרייטים מקבלים אצלנו טיפול מעולה.

לשמחתנו, בשנים שאנחנו פעילים הגיעו אלינו הרבה מטופלים סטרייטים - פשוט כי אנחנו מרפאה נחמדה וכולם מרגישים אצלנו בבית. 

יש לי חברה שאומרת שזה ממש רעיון גרוע, שמבודדים את הקהילה ככה, ושזה יוצר תחושה של גטו...

נגיד מה אנחנו חושבים: ביום שבו אישה טרנסג'נדרית שקיבלה מכות בלילה מחבורת נערים משתוללים, תוכל לפנות לקבל טיפול רפואי מכבד במקום מגוריה, ולא תרגיש שהיא צריכה להגיע אלינו בבוקר כדי לקבל עזרה רפואית - נשמח לסגור את המרפאה.

אבל כל זמן שהיא ועוד נשים וגברים רבים זקוקים לנו, המרפאה שלנו תמשיך לעבוד.

ברור לנו שהמרפאה שלנו לא צריכה לשרת את כולם. אבל לצערנו, העולם לא מושלם, ויש עוד הרבה רופאים ורופאות שמתייחסים באופן מפלה ולא מכבד לאנשים מהקהילה. אנחנו שם בשביל אנשים שזקוקים לנו.

אנחנו גם מנסים לשפר את השירות הרפואי שמקבלים אנשי הקהילה על ידי מתן הרצאות לצוותי רפואה בכל רחבי הארץ. אין לנו ספק שיש בנו צורך - הפעילות שלנו בשנים האחרונות מוכיחה זאת באופן חד־משמעי.

טוב, אפשר לסכם?

כללית הבינה שהומואים, לסביות, טרנסג'נדרס וביסקסואלים מהווים מרכיב חשוב מאוד באוכלוסייה, בתל אביב ובארץ כולה. הבנו שחשוב לשפר גם את היחס וגם את הטיפול הרפואי שמקבלים הלקוחות מקהילת הלהט"ב, ואנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים כדי לממש את החזון הזה.

אנחנו פה, ולשמחתנו החזון שלנו מתממש - יש לנו מטופלים ומטופלים רבים. אתם ואתן מוזמנות ומוזמנים.

ד"ר גל וגנר־קולסקו הוא רופא משפחה מומחה ומנהל במרפאת גן מאיר - המרפאה הגאה של כללית בתל אביב

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש