תבשיל קדירה לפסח
מצרכים ל-12 מנות:
3 כפות שמן זית
1 ק"ג בשר בקר פילה מדומה או הודו אדום, חתוך לקוביות גדולות
1.5 ק"ג כרעי עוף, מחולקים לשוק ולירך
3-4 כוסות מים
2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
6 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לטבעות עבות מאוד
4 גזרים גדולים, קלופים וחצויים
300 גרם דלעת קלופה
12 שזיפים יבשים מגולענים
1/4 כוס סוכר או דבש תמרים (סילאן)
1/2 כוס יין אדום
3/4 כוס צימוקים
1/2 כוס זנגביל מסוכר
2 לימונים חתוכים לקוביות
1/2 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול שיכול להיכנס לתנור מחממים את שמן הזית ומזהיבים יפה את הבשר והעוף.
מוציאים לקערה ומוסיפים לסיר את הסוכר והבצלים. נותנים לסוכר להישרף ולהפוך לקרמל שחום מאוד, ואז מוסיפים כוס מים אחת.
2. מסדרים בסיר את הבטטות, הגזרים והדלעת, הצימוקים, השזיפים, הזנגביל המסוכר וקוביות הלימון.
מוסיפים את היין ומתבלים בפלפל שחור ומלח.
מסדרים מעל את הירקות ואת העוף והבשר, ומוסיפים את יתרת המים.
3. מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לתנור שחומם ל-150 מעלות למשך 6 עד 8 שעות.
רכיבים תזונתיים למנה:
קלוריות: כ-550 קק"ל למנה
חלבון: 77 גרם
שומן: 18 גרם (ברובו חד בלתי רווי)
פחמימות: 20 גרם
אשלגן: 1,143 מ"ג
מגנזיום: 77 מ"ג
סידן: 78 מ"ג
ברזל: 6 מ"ג
ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של כללית במחוז מרכז
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות