שיפודי בקר
מצרכים ל-6 מנות:
600 גרם נתח בשר בקר כחוש, מנוקה משומן וחתוך לקוביות גדולות (חלקים מתאימים מספר 11 ומספר 12)
3 בצלים חתוכים לרבעים
שיפודי עץ
למשרה:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 כפית גי'נגר מגורד
2 עלי דפנה
1 פלפל שחור גרוס
כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה. משרים את קוביות הבקר במשרה למשך הלילה. משפדים את קוביות הבקר ואת רבעי הבצל לסירוגין, ומברישים בשארית המשרה.
צולים על האש במשך 8 עד 10 דקות. על מנת שהבשר לא יתייבש, אפשר להבריש בשארית המשרה בזמן הצלייה.
אפשרויות לגיוון: ניתן להוסיף לשיפודים חתיכות פרי (אננס, לדוגמה) לפני הצלייה.
ערך תזונתי למנה:
קלוריות: כ-190
חלבון: 22 גרם
פחמימות: 7 גרם
סיבים: 1.4 גרם
סידן: 20 מ"ג
ברזל: 2.4 מ"ג
צוות השירות הדיאטטי של כללית, מחוז תל אביב
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות