פטרנו אתכם מהצורך לעלעל בעלוני תרופות עם אותיות קטנות ועמודים שלא נגמרים. מהיום פשוט נכנסים למדריך התרופות החדש שלנו ומחפשים איזו תרופה שרוצים! כן כן, המדריך הישן עבר מתיחת פנים ונראה חדש, יפה ובריא מאי פעם.
במדריך תוכלו למצוא מידע מלא על כל תרופה, כמו למשל: מה עושה התרופה, למי היא מתאימה, מהי תדירות הנטילה שלה, כמה פעמים ביום צריך ליטול אותה ומהן תופעות הלוואי.
איך משתמשים במדריך התרופות?
מתחילים בחיפוש התרופה - תוכלו לעשות זאת באמצעות שדה החיפוש הראשי שבראש האתר, או במנוע החיפוש הייעודי לתרופות ששנמצא במדריך התרופות - מקלידים את שם התרופה שאתם צריכים (לדוגמה: אקמול, אדוויל, או קלונקס).
אפשרות נוספת היא לחפש תרופה לפי תחום טיפול (לדוגמה: כאבי ראש, כאבי גב, עיניים, הורמונים ועוד).
עכשיו תקבלו רשימה ובה התרופה שחיפשתם ותרופות דומות. לחצו על שם התרופה הרלוונטית לכם ותקבלו את עמוד התרופה במדריך שלנו. שם תוכלו לראות את המינונים, ההנחיות, האזהרות והדגשים שחשוב לדעת על השימוש בתרופה.
ומה עוד חדש במדריך? אז ככה.
דבר ראשון - סלולר
המדריך שלנו נבנה ותוכנן כך שיתאים לכל מכשיר סלולרי שקיים בישראל, כך שזה ממש לא משנה איזה מכשיר יש לכם או מה גודל המסך, תוכלו לראות את המידע שחיפשתם בצורה ברורה ונוחה מכל סמארטפון.
שיתוף: התרשמתם מהמידע ועכשיו אתם רוצים להעביר את התרופה הלאה לבן משפחה, חבר או מכר? מהיום תוכלו לשלוח הודעה עם קישור של עמוד התרופה למי שתרצו ומתי שתרצו בווטסאפפ, בפייסבוק, בטוויטר או פשוט במייל.

חלוקת המידע לילדים ולמבוגרים
ישנן תרופות שמאוד בטוחות להורים אבל עלולות להיות קטלניות ממש לילדים קטנים. לכן המדריך החדש מחולק למעשה לשני חלקים: ילדים ומבוגרים.
כך תוכלו לדעת האם התרופה מתאימה לכם או לילדים, ובנוסף, איך נוטלים אותה, ומה המינון המתאים לכל גיל. איך עושים את זה? פשוט לוחצים על כפתור "ילדים" או "מבוגרים" ורואים את כל המידע.

שימוש באייקונים
לפעמים ציור קטן עושה את כל ההבדל, במקום להתבלבל מה זה פתילות, ומה ההבדל לעזאזל בין טבליות לקפסולות, החלטנו להגיש לכם את המידע הזה בשילוב של אייקונים (צלמיות בעברית).

גם את המידע על תנאי הלקיחה של התרופה - מתי מותר או אסור ליטול אותה תוכלו לראות באמצעות האייקונים. המדריך מכיל מידע על השימוש במהלך הריון, לאימהות מניקות, לנהגים ולאלכוהוליסטים שבינינו:). אם מותר ליטול את התרופה יופיע אייקון ירוק, ואם אסור - אז כתום, בצירוף הסבר קצר על הסכנה שכרוכה בנטילת תרופה שכזאת.

כל התרופות במנוע החיפוש של האתר
כמו כל כתבה, מדריך, רופא של כללית או מרפאה, גם את התרופות שלנו אפשר למצוא בתיבת החיפוש שבראש כל עמוד באתר כללית (כן, ממש כמו בגוגל!). מי מכם שהשתמש בעבר במדריך התרופות רגיל אולי לרשימה בלתי נגמרת של תרופות, אך הימים האלה כבר מאחורינו...
אם אין לכם את שם התרופה, או שאתם לא זוכרים אותו ורק רוצים לדעת מה יוכל לעזור לכאב הראש שלכם, פשוט הקלידו "כאב ראש" ובתוצאות החיפוש יופיעו כל התרופות שמציעות טיפול לכאב ראש.
בנוסף תוכלו לראות או לסנן את התוצאות כך שיוצגו תרופות עם מרשם או ללא מרשם וכאלה שנמצאות או לא נמצאות בסל הבריאות.

חלוקה לנושאים
כדי שלא תטבעו בכל המידע שיש על התרופה שאתם מחפשים, חילקנו לכם אותו לשלושה נושאים עיקריים: על התרופה, איך משתמשים ואזהרות. תוכלו לעבור בחופשיות בין החלקים ולקרוא את מה שמעניין אתכם. ברגע שתבחרו בחלק מסוים הוא יודגש בכחול והשניים הנוספים ימתינו בסבלנות באפור.
עכשיו בואו נדבר קצת על התוכן. רוצים לדעת מה בדיוק מכיל כל חלק? אז ככה:
1. על התרופה: שם מופיע מידע על מה התרופה עושה, באיזו צורה היא מגיעה, האם היא כלולה בסל הבריאות (ואז היא ניתנת בתשלום מופחת או ללא תשלום בכלל על־ידי הקופות או המדינה) והאם צריך מרשם מרופא כדי לקבל אותה.
2. איך משתמשים: בחלק הזה תוכלו למצוא את כל מה שחשוב לדעת על השימוש בתרופה והכל בחלוקה בולטת ונוחה ל"מבוגרים" ול"ילדים". תוכלו לדעת כמה פעמים ביום צריך לקחת את התרופה, מהו המינון המומלץ בהתאם לקבוצת הגיל, איך משתמשים בתרופה, איך מאחסנים אותה והדגשים לשימוש בתרופה.
3. אזהרות: כאן מופיע מידע על תופעות הלוואי של התרופה, תנאי הלקיחה שלה, מתי אסור להשתמש בתרופה ומידע על תגובות כתוצאה משילוב לא נכון עם תרופות אחרות או מזון.
רוצים להציץ ולהתרשם?
בואו להעיף מבט בכמה מהתרופות שלנו כמו רימקטן או למוסין.
רוצים למצוא מידע על תרופה ספציפית שמעניינת אתכם?
אתם מוזמנים להקיש את השם שלה במנוע החיפוש שלנו.
שיהיה בהצלחה ורק בריאות!