חיפוש

dsdsdsd
שתי כפות ידיים מחזיקות תרופות
חזרה לחיפוש

ולסרטן דקסל Valsartan Dexcel

  • חומר פעיל

    Valsartan

  • שם מסחרי

    דיובן, וקטור, ולסרטן דקסל

  • תחום טיפול

    לב וכלי דם

על התרופה

  • הערה כללית

    המידע המופיע במדריך אינו תחליף לייעוץ או בסיס לאבחנה רפואית. למידע מפורט יותר על התרופות יש לעיין בעלון לצרכן, כפי שאושר על ידי משרד הבריאות. בכל שאלה נוספת יש להתייעץ עם הרופא המטפל או עם הרוקח.

  • למה היא מיועדת?

    ולסרטן היא תרופה המיועדת לטיפול באחד או יותר מהמצבים הבאים:

    • לחץ דם גבוה.

    • אי־ספיקת לב.

    • לאחר אוטם בשריר הלב (התקף לב).

    ולסרטן שייכת לקבוצת התרופות שנקראת שנקראת בקיצור ARB (חוסמת קולטנים לאנגיוטנסין II) ומשוּוקת בישראל בשמות המסחריים דיובן, וקטור וכן ולסרטן־דקסל.

    היא משוּוקת בישראל גם בתכשיר משולב עם התרופה הידרוכלורותיאזיד לטיפול בלחץ דם גבוה בתכשירים שנקראים וקטור פלוס וקו־דיובן.

    היא משוּוקת בישראל גם בתכשיר משולב עם התרופה אמלודיפין לטיפול ביתר לחץ דם בשמות המסחריים אקספורג' ודופלקס. קיים גם תכשיר משולב בשם המסחרי אנטרסטו שכולל שילוב של ולסרטן עם התרופה סקוביטריל ומיועד לטיפול באי־ספיקת לב.

    לחץ דם גבוה
    לחץ דם גבוה הוא גורם סיכון משמעותי למחלות של הלב ושל כלי הדם, לאירועים מוחייםלמחלות כליה ולמחלות עיניים, ולכן חשוב מאוד לאזן אותו.

    הטיפול בלחץ דם גבוה כולל שינויים באורח החיים (כמו תזונה בריאה, הפחתת מלח בתזונה, ירידה במשקל למי שסובל מעודף משקל והפסקת עישון) לצד טיפול תרופתי. תרופות ללחץ דם הן במקרים רבים חיוניות ונחשבות לחלק בלתי נפרד מהטיפול.

    תרופות ממשפחת ARB, כמו ולסרטן, משמשות לטיפול בלחץ דם גבוה הן כשמדובר במטופלים ללא מחלות רקע והן כשמדובר במטופלים שסובלים ממחלות רקע כמו סוכרת, אי־ספיקת כליות, אי־ספיקת לב או מחלת לב איסכמית.

    אי־ספיקת לב
    אי־ספיקת לב היא מצב שבו הלב כושל ואינו מתפקד כפי שצריך, למשל בגלל סיבות שונות (ובהן סיבות מבניות). התסמינים של אי־ספיקת לב כוללים קוצר נשימה, בצקות ועייפות. במצבים מתקדמים של אי־ספיקת לב, קיים קושי בתפקוד הכללי.

    הטיפול באי־ספיקת לב צריך להיות מקיף ולכלול שינויים באורח החיים ונטילת תרופות. חשוב מאוד לטפל באי־ספיקת לב כדי למנוע החמרות נוספות במצב הלב ואשפוזים.

    תרופות ממשפחת ARB כמו ולסרטן מומלצות לטיפול באי־ספיקת לב מסוג מקטע הפליטה הירוד (אך לא בשילוב עם מעכבי ACE ולא בשילוב עם אנטרסטו). ולסרטן מפחיתה את העומס מהלב והשימוש בה מפחית אשפוזים ומשפר את הסיכוי לשרוד את המחלה.

    לטיפול באי־ספיקת לב משמש גם התכשיר אנטרסטו שמשלב את התרופה ולסרטן עם התרופה סקוביטריל.
     
    אוטם בשריר הלב
    אוטם בשריר הלב (התקף לב) מתרחש כאשר העורקים שמספקים דם לשריר הלב נחסמים כתוצאה מטרשת בעורקים הכליליים (העורקים של הלב; נקראים גם עורקים קורונריים).

    חוסר בהספקת דם ללב גורם לכאבים ולתחושת לחץ בחזה, לכאבים בזרועות, בלסת או בצוואר, לקוצר נשימה ולהזעה מוגברת. זהו מצב מסכן חיים שמחייב התייחסות רפואית מיידית.

    לאחר אוטם בשריר הלב חשוב מאוד לטפל בגורמים שחוללו את האוטם: עישון, משקל יתר, תזונה לקויה, היעדר פעילות גופנית. כמו כן יש להקפיד על הטיפול התרופתי.

    הטיפול התרופתי לאחר אוטם בשריר הלב כולל תרופות מדללות דם (כמו אספירין או קלופידוגרל), תרופות להפחתת כולסטרול (בעיקר ממשפחת הסטטינים) ותרופות נוספות כמו חוסמי בטא ותרופות מהמשפחה של מעכבי ACE או ARB.

    מקובל לתת ולסרטן למטופלים שעברו אוטם בשריר הלב ושסובלים מאחד או יותר מהמצבים הבאים: לחץ דם גבוה, פגיעה בתפקוד של החדר השמאלי של הלב, מחלה של כלי הדם, סוכרת.

  • בתוך כמה זמן מתחילה התרופה להשפיע?

    לאיזון לחץ הדם מתחילה התרופה להשפיע בתוך כשעתיים מנטילת המנה הראשונה. יש להקפיד ליטול את התרופה מדי יום כדי לאזן את לחץ הדם באופן המיטבי.

    לטיפול באי־ספיקת לב ולאחר אוטם בשריר הלב מתחילה התרופה להשפיע בהתאם לחומרת המחלה. הרופא צפוי להורות למטופל לנטר את לחץ הדם ואת הדופק במהלך השימוש בתרופות. יש להקפיד ליטול את התרופה מדי יום כדי להבטיח את יעילותה במצבים האלה.

  • מהו משך ההשפעה של התרופה?

    התרופה משפיעה כל עוד היא ניטלת. אסור להפסיק את נטילת התרופה בלי להתייעץ עם הרופא המטפל. הפסקת הטיפול עלולה לגרום לעלייה בלחץ הדם ולהחמרה במצב הלב ובתפקוד הכללי.

  • כיצד ניתנת התרופה?:

    • טבליות

  • האם נדרש מרשם?

    כן

מינון והוראות שימוש

מבוגרים

  • מהו המינון השכיח?

    לחץ דם גבוה
    המינון ההתחלתי: 80 מיליגרם או 160 מיליגרם פעם ביום.

    המינון המרבי: ניתן להעלות את המינון בהדרגה עד ל־320 מיליגרם ביום.

    אי־ספיקת לב
    המינון ההתחלתי: 40 מיליגרם פעמיים ביום. יש להעלות את המינון בהדרגה עד ל־160 מיליגרם פעמיים ביום.

    המינון המרבי: 320 מיליגרם ביום.

    אי־תפקוד חדר שמאל אחרי התקף לב
    המינון ההתחלתי (לפחות 12 שעות אחרי התקף לב): 20 מיליגרם פעמיים ביום. ניתן להעלות את המינון בהדרגה עד למינון מרבי של 160 מיליגרם פעמיים ביום.

    המינון המרבי: 320 מיליגרם ביום.

  • הוראות שימוש

    • את מינון התרופה קובע הרופא המטפל.

    • יש ליטול את הטבלייה ולאחר מכן לשתות כוס מים.

    • את הטבליות - בחלקן - ניתן לחצות. למידע בנושא יש לקרוא את הסעיף "חציה, כתישה, ריסוק, לעיסה" המופיע במדריך הזה או לעיין בעלון לצרכן המצורף לאריזת התרופה.

    • בעת שמטופלים בתרופה יש להיות במעקב קבוע של לחץ הדם ושל הדופק, וכן יש לעשות בדיקות דם שגרתיות ובדיקות נוספות בהתאם להנחיות הרופא המטפל.

  • האם יש ליטול עם מזון או על קיבה ריקה?

    • ניתן ליטול את התרופה עם מזון או בין הארוחות.

    • יש להימנע משתיית אלכוהול.

    • יש להימנע מצריכת מלח דל נתרן ועשיר באשלגן.

  • האם מותר לחצות, לכתוש, לרסק או ללעוס?

    טבליות וקטור
    הטבליות משוּוקות במינונים של 80 מיליגרם ושל 160 מיליגרם.  ניתן לחצות את הטבלייה לשימוש מיידי. אין מידע בנוגע לאפשרות לכתוש או ללעוס אותן.

    טבליות דיובן
    הטבליות משוּוקת במינונים של 40 מיליגרם, של 80 מיליגרם ושל 160 מיליגרם.

    טבליות של 40 מיליגרם ניתן לחצות. אין מידע בנוגע לאפשרות לכתוש או ללעוס אותן. טבליות של 80 מיליגרם ניתן לחצות רק כדי להקל על הבליעה ולא כדי לחלק למנות שוות. אין מידע בנוגע לאפשרות לכתוש או ללעוס אותן. טבליות של 160 מיליגרם: אין מידע בנוגע לאפשרות לחצות, לכתוש, לרסק או ללעוס אותן.

    טבליות ולסרטן־דקסל
    הטבליות משוּוקות במינונים של 40 מיליגרם, של 80 מיליגרם ושל 160 מיליגרם.  טבליות של 40 מיליגרם ניתן לחצות. אין מידע בנוגע לאפשרות לכתוש או ללעוס אותן. טבליות של 80 מיליגרם ניתן לחצות. אין מידע בנוגע לאפשרות לכתוש או ללעוס אותן. טבליות של 160 מיליגרם אסור לחצות. אין מידע בנוגע לאפשרות לכתוש, לרסק או ללעוס אותן.

  • איך לאחסן את התרופה?

    יש לאחסן את התרופה באריזה המקורית ובטמפרטורה שאינה גבוהה מ־25 מעלות צלזיוס.

ילדים

  • התרופה לא מיועדת לילדים

אזהרות ותופעות לוואי

  • הערה לסעיפי היריון והנקה

    המידע המוצג במדריך בנוגע להריון ולהנקה אינו מידע מותאם אישית אלא מבוסס על מידע כללי הלקוח ממאגרים רפואיים מבוססי ראיות ואינו תחליף לייעוץ עם רופא או עם מומחה או עם מרכז טרטולוגי.

  • האם התרופה מותרת בהיריון?

    ולסרטן אינה מומלצת בשלבים המוקדמים של ההיריון ואסורה לשימוש לאחר החודש השלישי להיריון שכן היא עלולה לגרום נזק לכליות של העובר. על אישה הרה וכן על אישה שמתכננת היריון לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו בנוגע לטיפול תרופתי חלופי.

  • האם התרופה מותרת בהנקה?

    אין מידע בנוגע לבטיחות התרופה בתקופת ההנקה. מומלץ להימנע מהשימוש בה בתקופת ההנקה. יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול תרופתי אחר שיתאים לתקופת ההנקה.

  • האם מותר לשתות אלכוהול כשמטופלים בתרופה?

    שתיית אלכוהול עלולה להשפיע על איזון לחץ הדם. מומלץ להימנע מצריכה מוגברת של אלכוהול בעת שמטופלים בתרופה הזאת.

  • האם מותר לנהוג כשמטופלים בתרופה?

    ולסרטן עלולה לגרום לעיתים לסחרחורות ולירידה בלחץ הדם. מותר לנהוג רק לאחר שמוודאים שהתרופה אינה גורמת לתופעות הלוואי האלה.

  • מתי אסור להשתמש?

    • אם קיימת רגישות־יתר לאחד או יותר ממרכיבי התכשיר.

    • החל מהחודש השלישי להיריון (מומלץ להימנע משימוש בוולסרטן גם בשלושת החודשים הראשונים של ההיריון).

    • במקרה של מחלת כבד פעילה (כמו אי־ספיקת כבד חמורה) ובמקרה של חסימה בדרכי המרה.

    • בשילוב עם התרופה אליסקירן (אליסקירן שוּוקה בעבר בישראל, אך השיווק שלה הופסק בגלל החשש לפגיעה בכליות כשהיא ניתנת לחולי סוכרת ולמי שסובלים מאי־ספיקת כליות).

    • לפני גיל 18 שנים.

  • אזהרות חשובות

    • ההיסטוריה הרפואית. לפני שמתחילים להשתמש בתרופה יש לדווח לרופא או לרוקח על ההיסטוריה הרפואית: מצבים רפואיים ומחלות בהווה ובעבר. כמו כן יש לדווח להם על כל תרופה נוספת שנוטלים, כולל תוספי תזונה וצמחי מרפא.

    מעקב רפואי. לפני השימוש בתרופה ובמהלך השימוש בה יש להיות במעקב קבוע אצל הרופא המטפל. הרופא ינחה לעשות בדיקות דם סדירות ויעקוב אחרי לחץ הדם והדופק. ייתכן שהוא ימליץ לעשות בדיקות נוספות כמו אקו לב ואק"ג.

    מחלות כבד ובהן אי־ספיקת כבד. אם סובלים ממחלת כבד ובכלל זה מאי־ספיקת כבד, יש לדווח על כך לרופא המטפל. ניתן להשתמש בוולסרטן במקרים של אי־ספיקת כבד בדרגה קלה ומתונה, אך אסור להשתמש בה במקרים של אי־ספיקת כבד חמורה וכן במקרים של מחלת כבד פעילה או של חסימה בדרכי המרה.

    אי־ספיקת כליות. אם סובלים מאי־ספיקת כליות, יש לדווח על כך לרופא המטפל. ניתן להשתמש בתרופה במקרים של אי־ספיקת כליות, אך הרופא צפוי לעקוב באופן קבוע אחרי תוצאותיהן של בדיקות דם. במיוחד הוא צפוי להתעניין ברמות הקריאטינין והמלחים בדם. הרופא עשוי לאשר למטופלי דיאליזה להשתמש בתרופה, אך במקרה כזה הוא צפוי לעקוב באופן קבוע אחרי רמות האשלגן בדם.

    התיייבשות. יש לדווח לרופא המטפל אם סובלים מהקאות, משלשולים מרובים או ממחלת חום. הסיבה: המצבים האלה מעלים את הסיכון להתייבשות ולהחמרה בתפקוד הכליות בעת נטילת ולסרטן. גם שילוב של ולסרטן ושל מינונים גבוהים של תרופות שגורמות להפרשת שתן (כמו פורוסמיד) מעלה את הסיכון להתייבשות ולהחמרה בתפקוד הכליות. יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

    עלייה ברמות האשלגן בדם. נטילת התרופה עלולה לגרום לעלייה ברמות האשלגן בדם, ולכן בעת שמטופלים בה יש לעשות בדיקות דם תקופתיות. אלה הם גורמי הסיכון שמעלים את הסיכון לעלייה ברמות האשלגן בדם: אי־ספיקת כליות, סוכרת, נטילת תרופות נוספות שמעלות את רמות האשלגן בדם, צריכה של מלח דל נתרן ועשיר באשלגן. מומלץ להימנע מצריכת מלח כזה בעת שמטופלים בתרופה הזאת.

    אנגיואדמה. השימוש בתרופה עלול לגרום לעיתים נדירות לאנגיואדמה שהיא תגובה אלרגית המתבטאת בנפיחות של הרקמות שמתחת לעור, בעיקר באיברים הבאים: השפתיים, העפעפיים, הפנים, הפה, הלשון, הידיים.

    לעיתים עלולה להופיע נפיחות גם בכפות הרגליים ובאיברי המין (שק האשכים).

    לעיתים עלולה אנגיואדמה לבוא לידי ביטוי בעור נפוח, מגורה ומגרד כמו באורטיקריה (חרלת). אנגיודמה עלולה להיות מצב מסכן חיים, ולכן חשוב לזהות אותה בזמן ולפנות מייד לרופא.

    יש לדווח לרופא אם ההיסטוריה הרפואית כוללת אנגיואדמה ובעיקר אנגיואדמה על רקע נטילת תרופות מהמשפחה של מעכבי ACE כמו רמיפריל ואנלפריל.

    אלדוסטרוניזם. אם סובלים מאלדוסטרוניזם (מצב שבו יש הפרשה מוגברת של ההורמון אלדוסטרון מבלוטת יותרת הכליה) יש לדווח על כך לרופא המטפל. מומלץ להימנע ממטילת ולסרטן אם סובלים מאלדוסטרוניזם.

    נשים בגיל הפוריות. אישה בגיל הפוריות שמתכננת היריון או מגלה שהיא בהיריון צריכה לדווח על כך לרופא המטפל. התרופה אינה מומלצת בשלבים המוקדמים של ההיריון, ואסור להשתמש בה לאחר החודש השלישי להיריון מאחר שהיא עלולה לגרום אז נזק חמור לעובר. כמו כן התרופה אינה מומלצת בתקופת ההנקה.

    תגובות בין־תרופתיות. ייתכנו תגובות בין־תרופתיות רבות. קיימות תרופות שאסור לשלב עם ולסרטן, וקיימות תרופות שהרופא יאשר את השילוב, אך יעקוב אחרי לחץ הדם ואחרי תוצאותיהן של בדיקות דם. מידע מפורט מובא בסעיף "תגובות בין־תרופתיות".

  • מהן תופעות הלוואי האפשריות?

    תופעות לוואי המחייבות לפנות לרופא המטפל
    תופעות הלוואי האלה הן ברובן לא שכיחות ואף נדירות, אך עלולות להיות מסוכנות:

    • תופעות לוואי של רגישות־יתר: תופעות לוואי בעור (כמו פריחה, נפיחות, אדמומיות, גרד, הופעת שלפוחיות, קילופים), קוצר נשימה, צפצופים בנשימה, קשיי נשימה, לחץ בחזה או בגרון, התנפחות של אחד או יותר מהאיברים הבאים: הפה, הפנים, השפתיים, הלשון, העפעפיים. לתסמינים האלה עלול להתלוות חום גבוה.

    • תופעות לוואי המעידות על אנגיודמה כמו נפיחות של אחד או יותר מהאיברים הבאים: השפתיים, העפעפיים, הפנים, הפה, הלשון, הידיים. לעיתים עלולה להופיע נפיחות גם בכפות הרגליים ובאיברי המין (שק האשכים). נפיחות בגרון עלולה לגרום לחנק.

    • תסמינים של אי־ספיקת כליות כמו קושי במתן שתן, אי־מתן שתן, הופעת דם בשתן, הופעת בצקות בגפיים.

    • תסמינים של אי־ספיקת כבד כמו חולשה ניכרת, בחילות והקאות, חוסר תיאבון, שתן כהה, צואה בהירה, הצהבה של החלק הלבן בעיניים או הצהבה של העור (צהבת).

    • תסמינים של עלייה ברמות האשלגן בדם כמו דופק לב מהיר, חולשה, סחרחורות, הרגשת עילפון.

    • סחרחורות קשות.

    • עילפון.

    תופעות לוואי שכיחות
    סחרחורות, חולשה, לחץ דם נמוך, ירידה בתפקודי הכליות.

    תופעות לוואי לא שכיחות
    כאבים או עוויתות בשרירים, הפרעות בקצב הלב, קוצר נשימה, קשיי נשימה בזמן שכיבה, בצקות בגפיים, כאבי ראש, שיעול, כאבי בטן, בחילות, שלשולים, עייפות, חולשה.

    תופעות לוואי נדירות
    אנגיואדמה, פריחה בעור, שלפוחיות בעור, סרפדת (אורטיקריה), מחלת כבד, אי־ספיקת כבד, אי־ספיקת כליות, תסמינים כמו של שפעת, ירידה במספריהם של תאי הדם הלבנים ועלייה בסיכון לזיהומים, ירידה במספריהן של טסיות הדם ועלייה בדימומים, ירידה ברמות ההמוגלובין וכדוריות הדם האדומות (אנמיה, המלוּוה בעייפות, בחולשה, בחוסר אנרגיה ובחיוורון), כיבים בחלל הפה, נפיחות בבלוטות הלימפה, רמות גבוהות של אשלגן בדם, רמות נמוכות של נתרן בדם.

  • תגובות בין תרופתיות

    לפני שמתחילים להשתמש בתרופה יש לדווח לרופא המטפל על כל תרופה נוספת שנוטלים או שאמורים ליטול, כולל תוספי תזונה וצמחי מרפא.

    תרופות שאסור ליטול עם ולסרטן
    • אליסקירן, תרופה ששוּוקה בעבר בישראל לטיפול בלחץ דם גבוה. השיווק שלה הופסק בגלל החשש שהיא פוגעת בכליות.

    • אנטרסטו. השילוב עם ולסרטן אינו מקובל משום שהוא עלול לגרום לירידה משמעותית בלחץ הדם וכן הוא עלול לגרום למינונים גבוהים מדי של ולסרטן בדם, לירידה בתפקוד הכליות ולעלייה ברמות האשלגן בדם.

    תרופות שלא מומלץ לשלב עם ולסרטן
    תרופות מהמשפחה של מעכבי ACE לטיפול בלחץ דם גבוה ובאי־ספיקת לב כמו רמיפריל ואנלפריל. בעבר היה מקובל לתת את השילוב הזה כדי למנוע מחלות לב, אך התברר שהוא מעלה את הסיכון לאי־ספיקת כליות ולעלייה ברמות האשלגן בדם.

    תרופות שניתן לשלב עם ולסרטן, אך דורשות מעקב רפואי
    • תרופות מהמשפחה של MRA לטיפול בלחץ דם גבוה ובאי־ספיקת לב כמו ספירונולקטון ואפלרנון. השילוב עלול להעלות את רמות האשלגן בדם. ייתכן שהרופא יאשר את השילוב, ובמקרה כזה הוא צפוי לעקוב אחרי תוצאותיהן של בדיקות דם.

    • משתנים אוצרי אשלגן כמו אמילוריד. השילוב עלול להעלות את רמות האשלגן בדם. ייתכן שהרופא יאשר את השילוב ובמקרה כזה הוא יעקוב אחרי תוצאותיהן של בדיקות דם.

    • תרופות מהמשפחה של NSAID לטיפול בדלקות ובכאבים כמו נפרוקסן. השילוב מעלה את הסיכון לאי־ספיקת כליות. יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לשילוב.

    • תרופות אחרות לטיפול בלחץ דם גבוה. במקרים רבים מקובל לשלב את ולסרטן עם תרופות אחרות ללחץ דם גבוה. השילוב עלול לגרום לעיתים ללחץ דם נמוך, ולכן הרופא יאשר את השילוב, אך יעקוב אחרי לחץ הדם והדופק.

    ליתיום, תרופה לטיפול במחלות פסיכיאטריות. השילוב עלול לגרום לרעילות ליתיום. יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לשילוב. ייתכן שהרופא יאשר את השילוב, ובמקרה כזה הוא יעקוב אחרי רמות הליתיום בדם.

    ציקלוספורין, תרופה לדיכוי של מערכת החיסון (ניתנת, בין היתר, למושתלי איברים). השילוב עם ולסרטן מעלה את הסיכון לעלייה ברמות האשלגן בדם ולירידה בתפקודי הכליות. ייתכן שהרופא יאשר את השילוב, ובמקרה כזה הוא צפוי לעקוב אחרי תוצאותיהן של בדיקות דם.

    • תרופות לטיפול בנשאי HIV. השילוב עם חלק מהתרופות לטיפול בנשאי HIV עלול להעלות את רמות הוולסרטן בדם ובכך להעלות את הסיכון לתופעות לוואי. במרבית המקרים ניתן לשלב תרופות לטיפול בנשאי HIV יחד עם ולסרטן. יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לשילוב.

    • הפרין ותרופות נוגדות קרישה ממשפחת LMWH כמו קלקסן. השילוב מעלה את הסיכון לעלייה ברמות האשלגן בדם. ייתכן שהרופא יאשר את השילוב, ובמקרה כזה הוא צפוי לעקוב אחרי תוצאותיהן של בדיקות דם.

    • מלחי אשלגן, כמו אשלגן כלוריד ואשלגן גלוקונט. השילוב מעלה את הסיכון לעלייה ברמות אשלגן בדם. יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לשילוב. ייתכן שהרופא יאשר את השילוב לתקופה קצרה, ובמקרה כזה הוא צפוי לעקוב אחרי רמות האשלגן בדם. 

    אינטראקציות עם מזון ועם תוספי תזונה
    • מלח דל נתרן ועשיר באשלגן. צריכה של תחליפי מלח עלולה לגרום לעלייה משמעותית ברמות האשלגן בדם. מומלץ להימנע מהשילוב עם ולסרטן.

    • צמחי מרפא כמו ג'ינסנג עלולים להעלות את לחץ הדם ובכך להפחית מיעילות הוולסרטן. יש להתייעץ עם הרופא או עם הרוקח בנוגע לשילוב.

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש

נגישות