מהן תופעות הלוואי האפשריות?
תופעות לוואי שמחייבות לפנות מיד לרופא
1. תסמיני אלרגיה בעור כמו פריחה, הופעת פצעים, קילופים או התנפחות. לתסמינים האלה עלול להתלוות חום.
2. תסמיני אלרגיה מסוג אנגיואדמה: התנפחות של אחד או יותר מהאיברים הבאים: הפנים, הלחיים, העפעפיים, השפתיים, הלשון, הגרון. לתסמינים האלה עלולים להתלוות קוצר נשימה והרגשת מחנק.
3. כאב ראש חמור שאינו נחלש לאחר נטילת התרופה.
4. הקאות.
5. כאבי בטן קשים או דם בצואה.
6. חום גבוה.
7. ירידה במשקל.
8. עוויתות (התכווצויות) ברגליים.
9. קוצר נשימה.
10. שיתוק, צריבה, כאבים או נימול בעיקר בכפות הידיים או הרגליים אך גם בחלקי גוף אחרים.
11. תסמונת סרוטונין: שלשולים, בחילות, הקאות, דופק מהיר, תחושת אי־שקט, הזיות, חום גבוה, עור אדום וסמוק, כאבי שרירים, הזעה מוגברת. לעיתים נדירות עלולים להתפתח פרכוסים.
12. תסמינים שעלולים להעיד על תופעות לוואי בלב כמו לחץ בחזה, כאבים בחזה ובזרועות, תחושת כבדוּת, קוצר נשימה, דפיקות לב, זיעה קרה, סחרחורות קשות, התעלפויות.
13. תסמינים שעלולים להעיד על אירוע מוחי: קושי בדיבור, חולשה בצד אחד של הפנים, שיתוק בצד אחד של הגוף, קושי ללכת, אובדן שיווי משקל, שינויים בראייה.
תופעות לוואי שכיחות
בחילה, כאבי בטן, הקאות, סחרחורות, נמנום, עייפות, יובש בפה, דפיקות לב, לחץ או כאב בחזה, בזרועות וברגליים, חולשה בשרירים, רגישות למגע, תחושת עקצוץ, דקירות באצבעות הידיים או הרגליים.
תופעות לוואי לא שכיחות
דופק מהיר, עלייה בלחץ הדם, עלייה בתפוקת השתן.
תופעות לוואי נדירות
הפרעות ראייה, אירוע מוחי, אירוע לב, לחץ דם גבוה, תגובות של אלרגיה, היצרות של כלי דם במעיים, עיוורון חלקי או חולף.
תגובות בין תרופתיות
1. לפני שנוטלים את התרופה יש לדווח לרופא המטפל על כל תרופה נוספת שנוטלים או שאמורים ליטול, כולל תוספי תזונה.
2. אסור ליטול זולמיטריפטן יחד עם אחת או יותר מהתרופות הבאות שכן השילוב עלול לגרום להחרפת תופעות הלוואי של זולמיטריפטן: תרופות אחרות ממשפחת הטריפטנים (כמו סומטריפטן ואלטריפטן), תרופות ממשפחת הארגוט לטיפול במיגרנה, תרופות נוגדות דיכאון מהמשפחה של מעכבי MAO כמו פנלזין, תרופות לטיפול במחלת פרקינסון מהמשפחה של מעכבי MAOB כמו סלג'ילין.
3. תרופות מסוימות עלולות להעלות את רמות הזולמיטריפטן בדם ובכך לגרום לעלייה בלחץ הדם. אם הרופא מאשר את השילוב, הוא יגביל את המינון ל־2 טבליות (5 מיליגרם) של זולמיטריפטן ביום. מדובר בתרופות הבאות: ציפרופלוקסצין (אנטיביוטיקה), פלובוקסמין (לטיפול בדיכאון ובהפרעה טורדנית־כפייתית) סימטידין (לטיפול בכיב קיבה. התרופה אינה משוּוקת בישראל).
4. בשילוב עם תרופות מסוימות עלולה להתפתח תסמונת סרוטונין היא לעיתים מסכנת חיים. התסמינים שלה מפורטים בסעיף "תופעות לוואי שכיחות". להלן כמה מהתרופות האלה (הרשימה המלאה ארוכה מאוד ולא ניתן להביא את כולה): תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה־SSRI (כמו פלואוקסטין), תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה־SNRI כמו ונלפקסין, תרופות נוגדות דיכאון אחרות, תרופות נוגדות כאבים ממשפחת האופיואידים (כמו טרמדול, מורפין ואוקסיקודון), תרופות לטיפול בהפרעות קשב (כמו ליסדקסאמפטמין). הרופא עשוי לאשר נטילה של אחת מהתרופות האלה עם זולמיטריפטן, אך יעקוב אחרי תופעות הלוואי של התרופות.