מהן תופעות הלוואי האפשריות?
תופעות לוואי המחייבות לפנות לרופא
1. תופעות לוואי המעידות על זיהום (כמו חום גבוה, צמרמורת, כאב גרון, שיעול, קשיי נשימה, כיבים בחלל הפה, כאבי אוזניים, כאב בסינוסים, צורך לתת שתן בתכיפות או תחושת צריבה בעת מתן השתן).
2. אובדן הכרה והתעלפויות, פרכוסים, עצירות קשה או ממושכת, דופק מהיר (שעלול להעיד על הפרעות קצב).
3. נפיחות או בצקות בכפות הרגליים או הידיים (שעלולות להעיד על בעיה בלב או בכליות).
4. כאבים בחזה (שעלולים להעיד על בעיה בלב).
נפילות (בגלל ירידה משמעותית בלחץ הדם).
5. כאבי בטן חזקים (שעלולים להעיד על דלקת בלבלב).
6. עייפות, חוסר אנרגיה, חוסר חיוניות, חיוורון (שעלולים להעיד על אנמיה).
7. דימומים והופעת חבורות על העור (שעלולים להעיד על ירידה במספר טסיות הדם).
8. עייפות, חולשה, חוסר תיאבון, בחילות והקאות, עור צהוב, הצהבה של החלק הלבן בעיניים או שינויים בצבע הצואה ושתן כהה (שעלולים להעיד על מחלת כבד).
9. התסמונת הנוירולופטית הממאירה (חום גבוה, דופק לא סדיר, עלייה או ירידה בלחץ הדם, הזעה מוגברת, שרירים נוקשים, שינויים במצב הנפשי ובהכרה).
10. יובש בפה, צמא מוגבר והשתנה מרובה (שעלולים להעיד על סוכרת).
11. תסמינים של אירוע מוחי (חולשה בצד אחד של הגוף, קושי בדיבור, בלבול, שינוי בפנים או ראייה מטושטשת.
12. תסמינים שעלולים להעיד על פקקת ורידים עמוקה (נפיחות ברגל או בזרוע המלוּוה בתחושת חום, שיתוק או כאב).
13. תופעות לוואי בשרירים (כמו כאבי שרירים וחולשת שרירים המלוּוים בחום גבוה, בקושי לנוע, בתחושה כללית לא טובה ובעלייה באנזימי השרירים).
14. זקפה כואבת וממושכת.
15. תגובה אלרגית (פריחה, גרד בעור, הופעת אדמומיות או חבורות על העור).
16. אנגיואדמה (תגובה אלרגית מסכנת חיים שבאה לידי ביטוי בנפיחות של השפתיים, של הפנים, של הלשון או של הגרון. לעיתים היא מלוּוה בקוצר נשימה.
17. תסמינים של תסמונת כולינרגית (הזעה מוגברת, כאבי ראש, שלשולים, בחילות והקאות).
תופעות לוואי שכיחות
נמנום, סחרחורות, עצירות, רוק מוגבר או יובש בפה, בחילות, עלייה במשקל, כאבי ראש, ירידה או עלייה בלחץ הדם, הפרעות תנועה, שרירים נוקשים, הפרעות בדיבור, חום גבוה, עייפות, תת־לחץ דם בעת מעבר משכיבה או מישיבה לעמידה.
תופעות לוואי לא שכיחות ונדירות
עלייה ברמות הסוכר בדם, סוכרת, בלבול, הפרעות בקצב הלב (הארכת מקטע QT בבדיקת אק"ג), קושי בבליעה, חריגות בפרופיל של שומני הדם (כולסטרול וטריגליצרידים), עלייה בתאי הדם מסוג אאוזינופילים, מחשבות כפייתיות, החמרה של פסיכוזה, תגובות בעור (כמו פריחה או אנגיואדמה), חסימת מעי, מחלת כבד, אי־ספיקת כליות, זקפה ממושכת וכואבת, אוטם בשריר הלב (התקף לב), דלקת בשריר הלב ודלקת בקרום הלב.
תגובות בין תרופתיות
תרופות שבשילוב עם קלוזפין עלולות לדכא את מוח העצם
תרופות כימותרפיות (כמו דוקסורוביצין), תרופות אנטיביוטיות (כמו קו־טרימוקסזול וכלורמפניקול), תרופות אחרות שמדכאות את מוח העצם (כמו מתימזול ופניצילאמין), תרופות נוגדות פסיכוזה אחרות הניתנות בהזרקה (זריקות דפו).
תרופות שעלולות לגרום לירידה ברמות הקלוזפין בדם
קרבמזפין (לטיפול באפילפסיה או בהפרעה דו־קוטבית. היצרן ממליץ להימנע מהשילוב הזה), תרופות נוגדות פרכוסים נוספות (כמו פניטואין, פנוברביטל, אוקסקרבזפין), ריפמפיצין.
תרופות שעלולות לגרום לעלייה ברמות הקלוזפין בדם
תרופות לטיפול בנשאי HIV, תרופות אנטיביוטיות כמו ציפרופלוקסצין, פלובוקסמין (תרופה נוגדת דיכאון וחרדה).
תרופות שקלוזפין מעלה או מפחיתה את רמתן בדם
תרופות לטיפול בפרקינסון (כמו לבודופה), תרופות נוגדות דיכאון, ליתיום (לטיפול בהפרעה דו־קוטבית. השילוב עלול להגביר את הסיכון לתופעות לוואי ולשינויים באק"ג), תרופות נוגדות פסיכוזה אחרות, תרופות שמאריכות את מקטע QT באק"ג (כמו תרופות לטיפול בהפרעות קצב ותרופות נוגדות פסיכוזה), תרופות לטיפול בסוכרת, תרופות אנטיהיסטמיניות לטיפול באלרגיה, אומפרזול (לטיפול בחומציות־יתר של הקיבה), תרופות לטיפול בלחץ דם (כמו דוקסזוסין), תרופות לטיפול בהגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (כמו אלפוזוסין), תרופות לטיפול בצורך לתת שתן בתכיפות (כמו סוליפנצין), תרופות אנטיכולינרגיות, תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים, גלולות למניעת הריון.
הערה: למעלה הוצגו רק כמה מהתרופות שנכנסות לאינטראקציה עם קלוזפין. יש לדווח לרופא או לרוקח על כל תרופה שנוטלים נוסף על קלוזפין, כולל תוספי תזונה.