חיפוש

dsdsdsd
אוהדי כדורגל מרעישים ביציע

אוהדי כדורגל: זה מה שכדאי לאכול ביציע

עשרות אלפים באים למגרשי הכדורגל מדי מחזור כדי ליהנות ולעודד, וחטפים את הסעיף גם ממחירי המזון והשתייה. בדקנו ומצאנו אופציות לדברים טעימים שאפשר להביא מהבית - שיהיה יותר בריא וגם יותר זול

תמי אדיב

תמי אדיב

בקיצור

01

למשחק מותר להביא סנדוויצ'ים מהבית, ואפשר להכין אופציות יותר בריאות וטריות מסתם פיתה עם נקניקיות.

02

שתייה: שתו בירה באחריות ואל תפריזו, ונסו להקפיד לשתות מים, סודה או משקאות דיאט כדי לא להעמיס סוכר.

03

בגזרת החטיפים תביאו איתכם בייגלה, קצת אגוזים, שקדים ופירות יבשים. אלו יסגרו לכם את הפינה וגם יוסיפו ערך תזונתי.

​כאוהבי כדורגל, אתם כבר יודעים שהאהבה הגדולה שלכם עלולה להעלות לפעמים את לחץ הדם, ולהוציא אתכם מהכלים. אני לא יכולה לתת טיפים למאמן שלכם, אבל אני כן יכולה לעזור בכמה המלצות על אוכל לנשנש במגרש, כזה שלפחות לא יתרום לעוד עלייה בלחץ הדם בגלל המחיר שלו, והמחיר שתשלמו בעורקים שלכם. וכן, גם במשקל.

קל נורא לאכול במגרש, כי אתם נמצאים במצב קלאסי של אכילה אוטומטית. המתח, הציפייה לגול - זה כאילו שהאוכל מוצא את דרכו אל הפה בזכות עצמו. מי שם לב ששקית שלמה של פיצוחים חוסלה לה. רק אחר כך היא מוסרת דרישת שלום עם תחושת כבדות בבטן ושפתיים מיובשות ממלח.

גם אם הקבוצה האהובה שלכם הבקיעה את השער של החיים, שאגות שמחה ואדרנלין לא באמת יצליחו לשרוף את כל מה שאכלתם לפני ואחרי שזה קרה. 

כמה זה עולה לנו

מה המחיר של כוס שתייה במגרש? כמה עולה שקית פיצוחים? פשוט שערורייה. שערורייה נוספת היא שאתם לא באמת קהל שבוי, ויכולים להביא אי אלו דברים לאכול בזול מהבית, אז למה להיכנע ולהלעיט את עצמכם בנקניקיות? לא עדיף שתביאו איזה סנדוויץ' טוב?

אני לא צוחקת, למה לבזבז סתם כשאפשר להביא משהו טעים וטוב באמת? תכינו בבית. ההפרש במחיר הופך למשמעותי יותר בעיקר אם אתם לוקחים אתכם את כל המשפחה. אפילו אם תקנו באחת מרשתות הקפה שבדרך, לפחות תקבלו תמורה הולמת לכסף שלכם.

תסתכלו על זה ככה: אתם הולכים ליצור לעצמכם מציאות חדשה: כזו שתאפשר לכם גם בעוד עשר שנים להתפרק ביציע, בלי קוצב לב ובלי קילוגרמים מיותרים.

מה תשימו בתוך הסנדוויץ'? קחו לכם לחמנייה או פיתה, רצוי מקמח מלא כמובן, ועולם ומלואו מחכה שרק תשתמשו בו. למשל, אבוקדו וירקות או פסטרמה, חרדל ומלפפון חמוץ. או מטבוחה, חצילים בטחינה וכרוב חמוץ. יש עוד שלל הרכבים, וחשוב להקפיד שאת הממרח עצמו יילוו ירקות, מהסוג ששומר על המרקם כמו חסות, מלפפונים, פלפלים, צנוניות, ולא עגבניות שיימעכו וייעשו רכות. זה יהיה הרבה יותר משביע, טעים ובריא.

רק לא גרעינים!

אם אתם אוהבים לנשנש - יש מה, רק אל תיפלו לפיצוחים. תביאו אתכם בייגלה, קצת אגוזים, קצת פירות יבשים - השניים האחרונים הולכים מעולה יחד.

אם המתח עושה לכם חשק ללעוס ללא הפסקה - קחו מסטיק.
אם אתם מרגישים צמאים - תקנו מים, דיאט קולה או משקה אחר נטול סוכר.

לא הבאתם שום דבר ואתם ממש גוועים ברעב? עדיף לקנות פיתה עם חומוס במקום נקניקיה.

אם אתם חייבים משהו מתוק וקר - לכו על קרטיב ולא על טילון.

מה אוכלים אחרי המשחק?

יצאתם עייפים, מותשים וסיכוי סביר שרעבים, בעיקר אם נגמר בתיקו. בעצם, גם אם הקבוצה הפסידה זה מעורר רעב. האמת, גם אם ניצחתם. גם באכילה בחוץ יש אפשרויות יותר בריאות. בחרתם בפלאפל - שפעו בסלטים וותרו על הצ'יפס.

יש סמבוסק? אולי הם מוכרים גם כריך עם קצת פחות גבינה צהובה?

מציעים לכם שתייה קרה - קחו סודה או משקה דיאט.

בכלל שווה שתתרחקו קצת מהאצטדיון - סיכוי טוב שהמבחר והמחירים ישתפרו וגם, התור יהיה קצר יותר.

ומה אוכלים כשרואים את המשחק מהספה?

נשנושים: אגוזים במקום פיצוחים. באגוזי מלך יש ברזל ואבץ, ובשקדים יש סידן ומגזניום. אגוזים הם מאגר מעולה של ויטמינים ומינרלים וגם כמובן שומנים. כדאי ומומלץ לצרוך אותם ברמה יומיומית, כשהם במצב הטבעי שלהם, כלומר בלי קלייה והמלחה שמקלקלים את רוב היתרונות ומשאירים אתכם בעיקר עם שומן.

כמה כדאי לקחת? חופן, בגודל של אגרוף. זה נשמע מעט ובא לכם עוד? קחו אדממה:

את פולי הסויה החמודים בטח כבר פגשתם על הבר ליד הבירה, או כמנה ראשונה באחת הסושיות. מפצחים עם השיניים את הקליפה ומנשנשים את הפולים העסיסיים והירקרקים.

נקודת זכות נוספת היא שאת האדממה מכינים בתוך דקות - פשוט מבשלים את התרמילים במים רותחים (הקומקום יעזור) ואחרי ארבע דקות של רתיחה זה מוכן. מסננים את המים ומפזרים מעל קצת מלח גס וזהו, אפשר לאכול.

מה הרווחנו: פחמימות מורכבות שמשביעות, השלמה לחלבון מלא ממקור צמחי, חומצה פולית, אשלגן (שמאזן את השפעת כמויות המלח הגדולות שנמצאות בחטיפים רגילים), סיבים וזו רק רשימה חלקית.

על מה עוד אפשר להתנשנש? פופקורן ביתי, כזה שמכינים כמו פעם, בסיר עם קצת שמן ומלח, בייגלה עם שומשום, אובלטים, פריכיות קטנות בטעמים, פירות חתוכים ואפילו... צלחת ירקות. גם אם ברגע הראשון יופיעו חיוכים מגחכים עוד תראו איך בסוף כולם מגניבים את היד אל הצלחת הזו.

מה שותים בזמן המשחק? הרבה מים או סודה, ועל הדרך קצת בירה או מיץ, ואפשר גם משקה דיאט. אתם לא באמת צריכים את עודפי הסוכר של המיצים הממותקים.

נהייתם רעבים ממש? תחממו אוכל אמיתי - אל תרדו על שקית חטיפים. תכינו סנדוויץ', תזמינו משהו טעים ובריא: סושי במקום פיצה, כריך במקום המבורגר.

עושים על האש לפני או אחרי? תבחרו חלקים איכותיים במקום קבבים ושאר טחונים קפואים שקשה לדעת מה באמת יש בתערובת שלהם. אל תשכחו לזרוק גם איזה חציל וכמה פטריות ענק על הרשת, למי שלא ניסה עדיין - זה יוצא אלוהי. במיוחד אם כדורגל הוא אהבה גדולה שלכם, אפשרו לעצמכם ליהנות ממנה עוד הרבה שנים.

תמי אדיב היא תזונאית קלינית בכללית, מתמחה בסוכרת, השמנה, ניתוחים בריאטריים וטבעונות

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש