כדורי בשר עסיסיים, חמוץ-מתוק
מצרכים לכ-10 מנות:
(כל מנה כוללת שלושה כדורים לערך)
לבשר:
1 ק"ג בשר טחון ( אפשר 1/2 קילו בקר / 1/2 ק"ג הודו/עוף)
2 כפות רוטב עגבניות
2 ביצים
כף גדושה אבקת שבבי שום או 4 שיני שום כתושות
1 בצל מגורר
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף רוטב סויה
לרוטב:
3 כפות רוטב עגבניות
2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום כתושות דק
1/4 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפיות חרדל
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבשר ויוצרים כדורי בשר קטנים ועגולים. מניחים את הכדורים בתבנית אפיה משומנת (על גבי נייר אפיה). מערבבים את כל יתר החומרים ושופכים על הקציצות. מכסים את התבנית ואופים כ-30 דקות.
מוצאים את הכיסוי ואופים עוד כרבע שעה ללא כיסוי. אפשר לאפות עם שזיפים יבשים מגולענים ואגוזי פקאן.
ערך תזונתי למנה:
180 קלוריות
20 גרם חלבון
7 גרם שומן
9 גרם פחמימות
190 מ"ג נתרן
3 גרם ברזל
190 מ"ג אשלגן
50 מ"ג סידן
ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של כללית במחוז מרכז
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות