חיפוש

dsdsdsd
איך להתאים את האימון למצב רוח: כשמאוהבים ומאושרים

איך להתאים את האימון למצב הרוח, ב': כשמאוהבים ומאושרים...

עובדה 1: מצב הרוח משפיע על ההוויה שלכם. עובדה 2: מצב הרוח שלכם משפיע על איכות האימון שלכם. אז למה לא להתאים את האימון למצב הרוח? איך הכי טוב להתאמן כשאתם עצבניים, מאושרים, מדוכאים וחרדים - ומה לעשות כשנמאסססססס! כתבה שנייה

אריק שרון, דנה לרר, יעל דרור

​• הקדמונת

קראתם את הכתבה הראשון איך להתאים את האימון למצב הרוח א', ואתם רוצים עוד? בבקשה. לא קראתם? הנה תקציר:

מצב הרוח שבו אתה או את נמצאים – כעס, תסכול, עצבים ואפילו אושר ושמחה - משפיע לא רק על הדרך שבה אתם חיים את היומיום; הוא בהחלט עשוי להשפיע גם על השרירים שלכם או על רמת ההשקעה שלכם באימון הספציפי.

יש פסיכולוגים של ספורט, שממליצים לתעל את הדחפים המאפיינים כל מצב רוח ספציפי לתוכנית האימונים. למה? לשיטתם, כיוון שרוב הרגשות החזקים נגרמים מההפרשה של ההורמון אדרנלין ועוד כשלושים סוגי הורמונים וחומרים כימיים אחרים בגוף, חבל לא לנצל את זה.

2. כשאתם פשוט מאושרים...

הסיבה לא משנה – בונוס בעבודה, טלוויזיה עם מסך רחב, חבר או חברה חדשים. כל סיבה טובה למסיבה. כשאתם שמחים ומאושרים, יש לכם יכולות טובות יותר וביטחון רב יותר, או לפחות תחושות שתורמות ליכולות טובות יותר ולביטחון רב יותר. וזה הזמן לנסות דברים חדשים בחדר הכושר!

וכיוון שתחושות השמחה והאושר מעניקות את התחושה שאתה או את במצב גופני מהמם, שווה לנסות תרגילים מתקדמים שיוציאו אותך מהשגרה האימונית ויסייעו לכם לפתח יכולות מוטוריות שעדין לא עבדתם עליהן.

מה לעשות
למשל: שימוש במשקוליות יד בעמידה על רגל אחת או ביצוע תרגילים בישיבה על כדור גדול (Swiss Ball). באופן זה תבצעו תנועות שונות מאלה שהגוף רגיל אליהן, תשפרו עמדות ותערבו באימון שרירים שאותם אתם בדרך כלל לא מפעילים. בשורה התחתונה - מדובר על הפעלה מודגשת יותר של השרירים המייצבים (שהרבה פעמים מוזנחים קצת באימון), הפעלה הדורשת ריכוז ושמירה על שיווי המשקל.

עוד אופציות לאושר...
וכשאתה או את מאושרים ושמחים זו אגב גם הזדמנות מצוינת לאימון המתמקד בחיזוק השרירים, בשיפור היציבה ולתרגילים הדורשים ריכוז פנימי רב, כמו תרגילים סביב מרכז הכובד. אגב, זו גם הזדמנות פז לאימון אירובי לסוגיו.

3. כשנמאאאאאאאאאס לכם...

העבודה? הפועל שוב הפסידה? המוח נמס כבר מרוב שגרה? במקרה כזה, שבו התחושה הכללית היא שיש משהו שאתם לא יכולים להשיג בגלל גורמים שלא בשליטתכם (או בגלל המגבלות שלכם), אימון כושר רגיל – שבו גם ההצלחה וגם אתם נמדדים במספרים - יכול להוביל להתמוססות נפשית. בזזזז!!!... זה הזמן לבחור טקטיקה אחרת ולשנות סדרי עולם!!!

מה לעשות
להחליף!

הצעה א': תתחילו מהסוף. משום מה, הניסיון מראה שבמקרים כאלה, לפעמים, יש להיפוך סדר האימון השפעה משפרת הרגשה.

למה מהסוף? כי בסוף האימון בדרך כלל מבצעים את התרגילים הפחות קשים ואת אלה המערבים שרירים קטנים יותר. אלה התרגילים שאתם מבצעים כשאתם כבר מותשים, על מנת להתגבר על משקל גבוה יותר או על עומס גדול יותר. השינוי הזה יכול לגרום לכם להרגיש חזקים יותר מהרגיל ולתת לכם את החיזוק הפסיכולוגי להמשך האימון באותו יום.

הצעה ב': זה לא היום לתרגילים חדשים ומפונפנים! זכרו שהגעתם עם סף סיפוק מאוד נמוך לחדר הכושר ואתם רוצים סיפוק מהיר! מה עושים? בוחרים את חמשת התרגילים שבהם אתם הכי טובים, שבהם אתם יודעים שאתם הכי טובים – ומרביצים אותם.

וכשאתם טובים במשהו, זה בהחלט משפר את מצב הרוח ותורם לאיכות האימון ומשך האימון. מה יש, תטפחו לעצמכם על השכם של האגו. אם אני לי, מי לי. וככה בלי להרגיש, הגעתם לאימון עם תחושת "נמאאאאאאאאאאאס" ויצאתם לאחר אימון טוב ומספק.

אם מתאמנים לבד, בבית או בחוץ, מומלץ ונכון לבצע את התרגילים בזהירות המתחייבת. תמיד טוב לקבל הנחיה מקצועית של מדריך או מדריכת כושר מוסמכים - ולהתחשב ביכולת האישית. כדי לבצע פעילות גופנית בכלל, ולהתאמן במכון כושר בפרט, מומלץ ונבון לקבל אישור מרופא המשפחה. ברוב המכונים אף ידרשו זאת.

יעל דרור היא דיאטנית קלינית וספורט בקבוצת כללית

אריק שרון הוא מאמן כושר מוסמך בוגר "וינגייט" 

דנה לרר היא מאמנת כושר מוסמכת בוגרת "וינגייט"

ייעוץ מקצועי:   דני טל

* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

הצטרפות לכללית

הצטרפות לכללית

יש לנו ים של דברים לספר לך על כללית...

רוצה לשמוע טיפה?

צריך רק למלא את הטופס - אנחנו נעשה את השאר

הצטרפות לכללית - אתר חדש

מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם

שדות חובה

שימו לב שאתם מספקים בטופס זה מידע אישי ורגיש