אני עוד זוכרת את ההלם התרבותי שחוויתי בימיי הראשונים בכללית. כבוגרת של אחת מרשתות הפארם הגדולות הורגלתי באחמ"שית בת 16 שפוסקת אם אני זכאית לצאת לשירותים או לא, לקופאית ששולחת אליי עגלות עם במבה בשנייה שבה נרגע קצת בבית המרקחת ("תתגברי לי קצת, אחותי") ולהיעדר גישה למאגר מידע כלשהו, לא כל שכן לגוגל. אבל הדבר הנורא ביותר היה חוסר האונים בניסיון לשוחח עם רופא במקרה של טעות או של חוסר הבנה.

"שמחה להיות חלק ממערכת שמכבדת רוקחים". איילת לוי
בכללית גיליתי חוקי משחק שונים לגמרי - פתאום הפכתי ממוכרת לרוקחת, לחלק ממערך רפואי שלם: ניתנו לי סיסמה, תיבת מייל אישית וגישה חופשית ל־up to date, אבל הדבר החשוב ביותר בעיניי, היה הזכות לעבוד במרפאה ובמערכת, במקום שבו יש לי אפשרות להוכיח את עצמי ולעבוד בשיתופי פעולה עם אנשי צוות אחרים, ובמערכת שמאפשרת לי שיחות צ'אט מיידיות עם כל רופא ברחבי המדינה וגם לתשובות מהירות ומכבדות מהם, לאחר שהצגתי את עצמי וזוהיתי כחברת מערכת.
כרוקחת אחראית במרפאה ראשונית אני עוסקת במגוון תחומים - גם בניפוק תרופות למטופלים, כמובן, אבל גם במגוון נושאים אחרים שקשורים למערך התומך בפעולה זו; בין אם זה בהזמנות ובבקרת מלאי או בטיפול בבעיות תשתית, ובין אם זה בצדדים המקצועיים יותר של התפקיד - במענה על שאלות הנוגעות לנהלי משרד הבריאות ובהקפדה על איכות התרופות ועל איכות הטיפול שבית המרקחת מעניק.
אלא שהעבודה בבית המרקחת אינה מתנהלת בחלל ריק אלא במרפאה, כך שחלק גדול ומהנה מאוד ממנה, הוא שיתופי הפעולה עם כלל הסקטורים העובדים בה. לכל אחד במרפאה יש תפקיד מוגדר ואנו נוהגים לקיים שיחות והתייעצויות פנימיות עם אנשי צוות שונים - כל אחד בתחומו.
בתוך המכלול הזה אנו, הרוקחים, עונים על מגוון שאלות בנושא הצעות לחלופות טיפוליות, הוראות שימוש, מחירים וכו'. באופן זה אני מוצאת את עצמי עונה לשאלות רבות ביום - הן לאלו שמגיעות ממטופלים המתקשרים למשרד בנושאים תרופתיים, והן לאלו שמעלים אנשי צוות שונים אשר רוצים להרחיב את ידיעתם לגביי תרופה מסויימת.
והתהליך הזה אינו חד סיטרי; גם במקרה בו אני נתקלת בקושי או מזהה טעות אני פשוט מאתרת את הרופא במסנג'ר, שואלת אותו, מצרפת צילומי מסך למייל, במידת הנדרש, ונענית ביעילות, במהירות ובדיסקרטיות. כך גם כאשר יש לי שאלות הנוגעות לתחומי העיסוק של המשרד ושל האחיות.
כמי שכן חוותה את הצד ה'אפל' של הרוקחות אני שמחה וגאה להיות חלק ממערכת שמכבדת רוקחים ושנותנת להם כלים לעבוד בצוות עם אנשי סקטורים אחרים. לדעתי, זה אחד היתרונות הגדולים של העבודה במרפאה מול העבודה בבית מרקחת מבודד – אתה אף פעם לא לבד במערכה, יש לך את ההזדמנות ללמוד מבעלי מקצוע אחרים וגם להעשיר אותם בידע משלך באופן שמפרה וממקד את הלימוד העצמי שלך.
אם מותר להוסיף כאן גם מילה אישית, אז באמת בורכתי בצוות נהדר ואני מגיעה בכל בוקר עם חיוך ובשמחה לפגוש אותם.
אילת לוי היא רוקחת אחראית בבית מרקחת בארי בכללית, מחוז תל אביב
* המידע המופיע במדריך הוא לידיעה כללית בלבד. יש לעיין בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות